Netflix heeft ‘365 dni’ deel 3 al op camera staan, releasedatum binnenkort verwacht

Heb je genoten van de Poolse erotische thriller 365 Days: This Day op Netflix? Dan hebben we goed nieuws voor je, want deel 3 in de filmreeks staat al volledig op camera. De titel van de film is Kolejne 365 dni (in het Engels: The Next 365 Days) en hij zou nog wel eens behoorlijk snel online kunnen verschijnen.

Opnames van ‘The Next 365 Days’ (deel 3 uit de ‘365 dni’-reeks) zijn al afgerond

In 2020 verblijdde streaminggigant Netflix ons met een bloedhete Poolse film: 365 Days, in het Pools bekend onder de titel 365 dni. De erotische dramathriller groeide direct uit tot een gigantisch kijkcijferkanon, waarop de videodienst besloot twee vervolgfilms te bestellen. Daarvan verscheen 365 dni: Ten Dzień (in het Engels: 365 Days: This Day) afgelopen week op Netflix, maar we hoeven ook niet te wachten op de derde film in de reeks.

De opnames van deel 3, bekend onder de titel Kolejne 365 dni (in het Engels: The Next 365 Days), zijn namelijk al afgerond. Het zal dan ook naar verwachting niet lang meer duren tot de film, die opnieuw is gebaseerd op de gelijknamige Poolse 365 dni-boeken van schrijfster Blanka Lipinska, op Netflix verschijnt.

Wat wordt de releasedatum van 365 Days deel 3 op Netflix in België?

Nu horen we je denken: “Welke datum kan ik dan nu omcirkelen in mijn agenda?” Een exacte releasedatum is jammer genoeg nog niet bekend, maar we kunnen wel een schatting doen. Hierbij is het belangrijk om je te realiseren dat bij het maken van een film vaak eerst moet worden gewerkt aan het script, waarna het filmen en de post-productie aan de beurt zijn. De eerste twee stappen voor de vervolgfilm zijn dus al compleet door het gelijktijdig opnemen van deel 2 + 3, waardoor het wachten niet lang meer zal duren.

Ter vergelijking: een populaire buitenlandse Netflix-serie waarvan ook al direct meerdere delen waren opgenomen, was Who Killed Sara? (in het Spaans bekend als ¿Quién Mató a Sara?). Nadat seizoen 1 in maart 2021 online verscheen, volgde de tweede set afleveringen al in mei. Dat is slechts 2 maanden later. Daarna moest het derde seizoen worden gefilmd, wat een jaar later (op 18 mei 2022 om precies te zijn) door Netflix wordt gelanceerd.

De kans is dus groot dat we nog dit jaar kunnen genieten van de derde 365 Days-film, mogelijk zelfs al binnen enkele maanden. Dit is echter nog niet officieel bevestigd door Netflix. We zullen je als eerste op de hoogte houden via je mail zodra we meer te horen krijgen. Daarnaast melden we het natuurlijk op onze website en social media kanalen wanneer er updates zijn.

Eerste twee films waren een groot succes

De dubbele verlenging van 365 dni was geen grote verrassing, want de film groeide direct uit tot een groot succes. Ook de tweede titel in de reeks schoot vervolgens meteen naar de koppositie in de lijst van best bekeken films bij de streamingdienst. Gelukkig kun je nog eens een kleine filmmarathon plannen voordat de derde titel in première gaat, want beide voorgaande films zijn momenteel te zien bij Netflix.

365 Days: This Day | Official Trailer | Netflix