Netflix lanceert 365 dni deel 3: ‘The Next 365 Days’

Heb je genoten van de Poolse erotische thriller 365 dni: Ten Dzień op Netflix? Dan hebben we goed nieuws voor je, want deel 3 in de filmreeks staat nu online. De titel van de film is Kolejne 365 dni (in het Engels: The Next 365 Days) en hij is sinds vrijdag 19 augustus 2022, om 09:00 uur ‘s ochtends in onze Midden-Europese tijd, wereldwijd bij de streaminggigant te zien.

‘Kolejne 365 dni’ (deel 3 uit de ‘365 Days’-reeks) stond al snel op camera

In 2020 verblijdde streaminggigant Netflix ons met een bloedhete Poolse film: 365 Days, in het Pools bekend onder de titel 365 dni. De erotische dramathriller groeide direct uit tot een gigantisch kijkcijferkanon, waarop de videodienst besloot twee vervolgfilms te bestellen. Daarvan verscheen 365 dni: Ten Dzień (in het Engels: 365 Days: This Day) in april op Netflix, maar we hebben ook niet lang hoeven wachten op de derde film in de reeks.

De opnames van deel 3, bekend onder de titel Kolejne 365 dni (in het Engels: The Next 365 Days), waren namelijk al afgerond voordat deel 2 online kwam. Het duurde dan ook niet lang tot de film, die opnieuw is gebaseerd op de gelijknamige Poolse 365 dni-boeken van schrijfster Blanka Lipinska, op Netflix verscheen.

Releasedatum van 365 dni deel 3 op Netflix in België

De exacte releasedatum werd uiteindelijk geprikt op vrijdag 19 augustus 2022. Het feit dat dit zo veel sneller dan normaal is, komt dus doordat bij nieuwe films vaak eerst moet worden gewerkt aan het script, waarna het filmen en de post-productie aan de beurt zijn. De eerste twee stappen voor de vervolgfilm waren al compleet door het gelijktijdig opnemen van deel 2 + 3.

Het is overigens niet voor het eerst dat dit gebeurt: een populaire buitenlandse Netflix-serie waarvan ook al direct meerdere delen waren opgenomen, was Who Killed Sara? (in het Spaans bekend als ¿Quién Mató a Sara?). Nadat seizoen 1 in maart 2021 online verscheen, volgde de tweede set afleveringen al in mei. Dat is slechts 2 maanden later. Daarna moest het derde seizoen worden gefilmd, wat een jaar later (op 18 mei 2022 om precies te zijn) door Netflix werd gelanceerd.

Eerste twee films waren een groot succes

De dubbele verlenging van 365 dni was geen grote verrassing, want de film groeide direct uit tot een groot succes. Ook de tweede titel in de reeks schoot vervolgens meteen naar de koppositie in de lijst van best bekeken films bij de streamingdienst. Gelukkig kun je nog eens een kleine filmmarathon plannen voordat de derde titel in première gaat, want beide voorgaande films zijn momenteel te zien bij Netflix.