Disney verlengt ‘9-1-1’, ‘9-1-1: Lone Star’ en ‘The Resident’ met nieuwe seizoenen

Vorige week werden de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy en de spin-off brandweerserie Station 19 al verlengd met respectievelijk seizoen 18 en seizoen 5. Dit nieuws kwam van de productiestudio ABC, onderdeel van The Walt Disney Company. Nu heeft 20th Century Fox Television, ook onderdeel van Disney en te streamen bij Disney+, vandaag laten weten dat hun series 9-1-1 (4 seizoenen), 9-1-1: Lone Star (2 seizoenen) en The Resident (4 seizoenen) elk worden verlengd met een compleet seizoen bomvol nieuwe afleveringen.

9-1-1 wordt verlengd met seizoen 5

Van 9-1-1 zijn op Disney+ in België op dit moment 3 volledige seizoenen te bekijken. De komende maanden zal Disney aan de slag gaan met de productie van het vijfde seizoen. Hieronder bekijk je de trailer en lees je het verhaal waar de bloedstollende serie om draait.

Verhaal en trailer

Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear blazen het politiedrama nieuw leven in met 9-1-1. In de serie laten ze stressvolle belevenissen zien van hulpverleners – waaronder politie, brandweer en medewerkers van de alarmcentrale – die in de meest beangstigende, choquerende en bloedstollende situaties terechtkomen. De hulpverleners moeten de balans zien te vinden tussen het redden van hulpbehoevende mensen en het oplossen van hun persoonlijke problemen. De show is geïnspireerd door waargebeurde voorvallen van hulpverleners die regelmatig te maken krijgen met bloedstollende situaties die vaak onvoorspelbaar, intens en hartverwarmend tegelijk zijn.

Ook spin-off serie ‘9-1-1: Lone Star’ gaat verder en krijgt derde seizoen

Een paar jaar na het begin (en grote succes) van 9-1-1 heeft 20th Century Fox Television besloten om ook de spin-off serie 9-1-1 te gaan produceren. Opnieuw volgde een positief ontvangen serie. Gelukkig kunnen we nu dus met zekerheid zeggen dat er ook een derde seizoen zal worden gemaakt.

Verhaal en trailer

Owen Strand (Rob Lowe) was tijdens de aanval van 9/11, bijna 20 jaar geleden, de enige overlevende brandweerman van zijn kazerne in Manhattan. In de nasleep van de ramp kreeg Owen de zware taak om de kazerne opnieuw op te bouwen. Als er in Austin een soortgelijke ramp plaatsvindt, gaat Owen samen met zijn zoon TK, die ook brandweerman is en zijn eigen problemen heeft, naar Texas. Met zijn progressieve ideeën over het leven en de brandweer helpt Owen om de kazerne opnieuw op te bouwen. Aan de buitenkant is Owen een stadsjongen met een grote mond, maar van binnen worstelt hij met een geheim – een geheim dat weleens zijn dood kan worden.

Het verhaal van The Resident wordt vervolgd in seizoen 5

Ziekenhuisseries zijn al jaren populair. Natuurlijk is Grey’s Anatomy één van de grootste kijkcijferkanonnen, maar bij Netflix doet New Amsterdam het ook al maanden erg goed. Van The Resident zijn al 2 seizoenen volledig op Disney+ te bekijken. 20th Century Fox Television heeft laten weten dat de serie officieel wordt beloond met een vijfde seizoen.

Verhaal en trailer

Conrad Hawkins is een van de beste dokters van het Chastain Park Memorial Hospital. Conrad is charmant en arrogant en behandelt zijn patiënten, indien mogelijk, het liefst op een onconventionele manier. Hij gelooft dat het zijn plicht is om de romantische illusies de grond in te boren van eerstejaars Devon Pravish, een onschuldige idealist, die op zijn nauwkeurig afgestemde morele kompas vaart. Met hulp van Conrad ziet hij in dat een ziekenhuis een bedrijf is, dat patiënten geen engelen zijn en dat dokters ook fouten maken.