Amazon Prime Video plaatst reclame voor eigen films en series op streamingdienst

Sinds deze week viel de redactie van Streamwijzer op dat streamingdienst Amazon Prime Video reclame voor eigen content heeft geïntroduceerd tussen het afspelen van films en series. Het video on demand-platform benadrukt dat het enkel om video’s gaat die direct over te slaan zijn, maar kijkers blijken toch teleurgesteld in deze nieuwe toevoeging aan de streamingdienst.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Reclame voor eigen films en series op Amazon Prime Video

Sinds week 5 van 2021 viel het de redactie van Streamwijzer op dat er promotie voor eigen films en series is toegevoegd aan het video on demand-platform van Amazon. De streamingdienst, Prime Video, heeft sporadisch trailers toegevoegd voor het kijken van een film of nieuwe aflevering van een serie. Het gaat hier om trailers van ongeveer 15 seconden die vanaf het begin direct over te slaan zijn door op een knop rechtsonder in beeld te klikken, maar waarvan vooralsnog niet bekend is dat de promotie in zijn geheel uit te schakelen is. In de video hieronder zie je hoe de reclame eruit ziet.

In een reactie aan de redactie van Streamwijzer laat Amazon weten dat het “gaat om een trailer die geskipt kan worden. Prime Video heeft geen ads op de website, dit is een trailer van hun eigen content.”

Reacties van gebruikers op de promotie

Op sociale media reageren gebruikers veelal verbaasd op de introductie van reclames, maar sommigen begrijpen het ook. Hieronder vind je een greep uit de reacties die over de nieuwe feature worden geplaatst op Facebook. De berichten zijn geanonimiseerd vanwege privacyredenen.

1. Abonnees viel op dat er reclame verscheen tussen afleveringen van series op Amazon Prime Video door

Afleveringen series reclame

2. De promotie wordt opgemerkt in de browserversie, maar ook in de app van Prime Video

Reclame Prime Video app

3. De ene gebruiker krijgt reclame na een aflevering

Reclame aflevering

4. De ander is vooral benieuwd of het ook uit te zetten is

Reclame filmpje film serie

5. Overigens benadrukken abonnees ook duidelijk dat 3 euro per maand ontzettend weinig abonnementsgeld is voor een streamingdienst, dus dat wat promotie van eigen films en series geen kwaad kan

Promotie eigen content

Lage kosten van abonnement Amazon Prime Video

Zoals te zien in de laatste reactie, wijzen abonnees er ook op dat het slechts om een abonnementsprijs van 3 euro per maand gaat bij Amazon Prime Video. Zo wordt duidelijk gemaakt dat de significant lagere prijs van een abonnement ten opzichte van streamingdiensten als Netflix en Disney+ mogelijk vraagt om iets meer coulance van kijkers wanneer promotie voor eigen content op het platform wordt geïntroduceerd. Het aanbod van Amazon Prime Video is voor deze lagere prijs namelijk absoluut niet minder te noemen dan dat van de concurrentie.