American Gods stopt na drie seizoenen, maar krijgt misschien nog wel een film

Het einde is in zicht. American Gods krijgt helaas geen vervolg. De serie, die momenteel op Prime Video te zien is in België, is gecanceld na drie seizoenen door het televisienetwerk Starz. Hieronder vind je de reactie van de makers en cast hierop, maar ook of er mogelijk nog een vervolg op een andere manier aan zit te komen. Lees alles over American Gods seizoen 4 op Amazon Prime Video.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Waar gaat het verhaal van American Gods over?

Als Shadow Moon uit de gevangenis komt, ontmoet hij Mr Wednesday en ontwikkelt zich een storm. Wat hij niet weet, is dat deze storm de loop van zijn hele leven zal veranderen. Stuurloos achtergelaten door de recente, tragische dood van zijn vrouw en ingehuurd als Mr Wednesday’s bodyguard, bevindt Shadow zich in het centrum van een wereld die hij moeilijk kan begrijpen.

Titel: American Gods
Jaar: 2017
Soort: Serie
Categorie: Drama, Fantasy, Mystery
Duur: 3 seizoenen
Makers: Bryan Fuller, Michael Green
Cast: Ricky Whittle, Emily Browning, Pablo Schreiber
IMDb: 7.8 uit 74.000 stemmen
Kijken: Bekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

→ Het boek van Neil Gaiman waarop American Gods is gebaseerd vind je hier 📚

Komt er een seizoen 4 van American Gods op Amazon Prime Video of een andere streamingdienst?

Helaas is het einde van American Gods nu toch aangekondigd. Na drie seizoenen gooit het televisienetwerk Starz de handdoek in de ring, naar alle waarschijnlijkheid omdat de beoordelingen en kijkcijfers elk seizoen duidelijk terugliepen. Ricky Whittle (Shadow Moon) reageerde als volgt op het nieuws: “Dit is tot nu toe een geweldige reis geweest en ik ben zo dankbaar voor mijn mede cast en crew die zo hard hebben gewerkt aan deze prijswinnende show. We hebben de beste fans over de hele wereld en ik dank ieder van jullie voor jullie passie en steun, dus weet dat Neil Gaiman, Fremantle zelf en de cast nog steeds toegewijd zijn aan het voltooien van Neil Gaiman’s veelgeprezen verhaal.”

De hint naar een film is duidelijk in Whittle’s commentaar. Of deze er ook daadwerkelijk gaat komen, zoals recentelijk voor Peaky Blinders is aangekondigd, is nog niet met zekerheid bevestigd. Toch is het natuurlijk een grote hoop van veel kijkers en blijkbaar ook van de auteur van het American Gods-boek. Hij gaf namelijk later aan dat het verhaal zeker nog niet door is. Hij zou graag het verhaal dat in aflevering 1 begon afmaken en nu is hij aan het wachten op de beste manier en personen om hiermee aan de slag te gaan.