Cast van enorm veel topacteurs schittert nu al online in ‘Amsterdam’

Ooit gehoord van Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña en Robert De Niro? Dat dachten we al. Het zijn namelijk allesbehalve de minste acteurs die zijn opgetrommeld om te spelen in de gloednieuwe misdaadfilm ‘Amsterdam’. Deze film was eind oktober voor het eerst te bewonderen op het witte doek, maar hij is vanaf vandaag ook al op Disney+ te zien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Blik wereldberoemde acteurs opengetrokken voor ‘Amsterdam’

Filmmaker David O. Russell en 20th Century Studios nemen ons dit najaar mee naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie atypische vrienden, een dokter, een verpleegster en een advocaat, vertrekken naar Nederland. Hier zijn ze getuige van een moord en stuiten ze zo op een van de meest schokkende en geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis. Wat echter opvalt aan Amsterdam is niet zozeer het gecompliceerde plot (waarin feiten en fictie door elkaar lopen) als wel de waanzinnige sterrencast die hiervoor opgetrommeld zijn. Naast de al eerder genoemde sterren spelen ook Rami Malek, Margot Robbie, John David Washington en Christian Bale mee. Je bekijkt hieronder de karakterposters van een paar van de supersterren.

Disney+ lanceert ‘Amsterdam’ op 28 december 2022

Disney+ zet films van hun eigen filmstudio’s vaal al relatief snel na de bioscooppremière online. Amsterdam was sinds 27 oktober op het witte doek te bewonderen en verscheen op woensdag 28 december 2022 bij de streamingdienst. Een verlaat kerstcadeautje dus. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Verhaal en informatie van de film

Amsterdam is een romantische en spannende misdaadfilm en vertelt het verhaal van drie vrienden die plotseling verwikkeld raken in een shockerend Amerikaans geheim plot. De film toont een fascinerend verhaal, dat op briljante wijze historische feiten met fictie verweeft. Het is een film van 20th Century Studios en geregisseerd door gerenommeerd filmmaker David O. Russell.

TitelAmsterdam
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 10 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis
RegisseurDavid O. Russell
CastChristian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Anya Taylor-Joy, Robert de Niro, Andrea Riseborough, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Rami Malek

Synopsis: The Walt Disney Company