Zo neem je Apple TV+ als je geen creditcard hebt

Het was en is nog steeds een waanzinnig mooi aanbod: het gratis jaar Apple TV+ bij de aankoop van een nieuw Apple product. Koop je een nieuwe iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV (4K of HD) of Mac, dan kun je 365 dagen lang genieten van een gratis abonnement op streamingdienst Apple TV+. Het vervelende is echter, dat je hiervoor wel een betalingsmethode ter verificatie in moet voeren en dat wordt gevraagd om een creditcard. In dit artikel laten we zien hoe je de creditcard voor Apple TV+ kunt omzeilen en zo met een geldige betalingsmethode naar de streamingdienst kunt kijken. De grote tip hiervoor is de gratis virtuele Revolut creditcard.

Betalingsmethodes Apple TV+: is zonder creditcard mogelijk?

Apple TV+ is de streamingdienst van de grote multinational Apple. Het video on demand-platform is eind 2019 gelanceerd en wint inmiddels vooral populariteit door de aanbieding om bij de aankoop van een geselecteerd aantal Apple producten een jaar lang gratis naar de streamingdienst te kijken. Voor mensen zonder deze aankopen is het mogelijk om 7 dagen gratis te streamen.

Kijk nu 7 dagen gratis naar Apple TV+ om het alvast uit te proberen ✅

Zowel bij een gratis proefabonnement als bij een vast abonnement op Apple TV+ is het echter verplicht om betalingsgegevens in te voeren. Deze zijn of worden gekoppeld aan je Apple ID en zijn ervoor bedoeld om je te kunnen factureren als je over gaat op een betaald abonnement op de streamingdienst.

Apple is een Amerikaans bedrijf en staat als betalingsmethodes bijvoorbeeld de creditcard en PayPal toe. In België gebruiken we vaak iDeal, maar dit is geen geaccepteerde betalingsmethode voor de abonnementsvorm van het video on demand-platform. Voor creditcards is het in het systeem enkel mogelijk om met een geverifieerde MasterCard, Visa of American Express Card te betalen.

Daarom raden wij de gratis virtuele Revolut creditcard aan als goedkoopste en makkelijkste manier om je betalingsmethode in te voeren tegen allerlei voordelen. Zo is er bijvoorbeeld ook geen kredietcheck, omdat het om een prepaid kaart gaat.

Stap voor stap: Apple TV+ nemen met een prepaid creditcard

In zes eenvoudige stappen is het mogelijk om een prepaid creditcard aan te schaffen en om je gegevens in te voeren bij je Apple ID om te beginnen met het streamen van films en series op Apple TV+. Hieronder geven we het weer in een eenvoudig stappenplan en in een overzichtelijke afbeelding.

  1. Ga naar de gratis virtuele Revolut creditcard.
  2. Klik op de knop Meld je nu aan als je op een computer zit of download de app als je op je mobiel bent.
  3. Vul je persoonlijke gegevens in en verifieer je profiel om de prepaid creditcard te bestellen.
  4. Ga naar je Apple TV+ account of maak er één aan met een nieuwe of bestaande Apple ID.
  5. Vul bij de betalingsgegevens je prepaid creditcard in die zojuist is besteld.
  6. Kijk eerst 7 dagen (of 1 jaar bij een besteld Apple product) gratis voordat je Apple TV+ abonnement begint.

Invoeren van creditcard als betaalmethode in Apple TV+

Ter verduidelijking hebben we hier ook een screenshot geplaatst van de manier waarop je je betaalmethode kunt wijzigen. Zoals je hieronder ziet, wordt er gevraagd om een VISA, MasterCard of American Express. Revolut met de eerdergenoemde kaart een geverifieerde MasterCard/VISA waarmee je dit soort bestellingen eenvoudig kan plaatsen.

Dat betekent ook dat andere online aankopen, vanuit het binnenland of buitenland, door jou met deze kaart kunnen worden gedaan. Je kaartgegevens staan vermeld in de app van de bank en op de fysieke kaart die je later in je brievenbus ontvangt.

Betalingsmethode Apple TV Plus
Als betalingsmethode voor Apple TV+ wordt gevraagd om een creditcard met Visa, MasterCard of American Express. De gratis virtuele Revolut creditcard is een geldige Mastercard/VISA.

Waarom is het vereist om betalingsgegevens in te voeren als ik gratis kan kijken naar Apple TV+?

Het invoeren van je betalingsgegevens is vereist bij een Apple account, zodat allerlei soorten aankopen eenvoudig kunnen worden voltooid en je identiteit kan worden geverifieerd. Als je bijvoorbeeld met je Apple ID aankopen in de App Store wilt doen of een extra nieuwe film wilt huren, gaat dit allemaal op hetzelfde account als waarmee je Apple TV+ afsluit.

Het invoeren van betalingsgegevens zorgt er ook voor dat je eenvoudig een verlenging van je abonnement door kunt voeren. Dat is natuurlijk handig voor Apple, omdat ze graag extra abonnees hebben. Maar natuurlijk is het ook makkelijk voor jou, omdat het minder administratieve rompslomp betekent.

Kun je ook met iDeal of PayPal betalen?

Momenteel is het helaas niet mogelijk om met iDeal te “betalen” voor een (gratis proef)abonnement op Apple TV+. Wel kun je ervoor kiezen om PayPal te gebruiken of via de methode die we hierboven omschrijven het betalingssysteem van de creditcard te omzeilen met een prepaid kaart.

Wat zijn de kosten van een abonnement op Apple TV+?

Een abonnement op Apple TV+ is relatief goedkoop. Je betaalt slechts €4.99 per maand, wat een stuk lager is dan de abonnementsprijs van bijvoorbeeld Netflix en Disney+. Wel is het bijvoorbeeld weer net een tikje duurder dan Amazon Prime Video.

Wel moet je natuurlijk altijd afwegen wat de beste deal voor jou persoonlijk is. Misschien krijg je wel een jaar gratis Apple TV+, omdat je een nieuw product hebt aangeschaft waarbij deze service werd meegeleverd. Of misschien is de film of serie die jij wilt kijken enkel beschikbaar op deze streamingdienst. De keuze is aan jou, maar wij wensen je alvast veel plezier met streamen!

Kijk nu 7 dagen gratis naar Apple TV+ om het alvast uit te proberen ✅


Waarom vragen ze bij je Apple ID account om betalingsgegevens?

Apple vraagt om betalingsgegevens, zodat je in de toekomst bij de mogelijke aankoop van extra losse films of series eenvoudig je aankoop kunt voltooien. Ook kunnen bij verlenging van het abonnement je huidige betalingsgegevens worden gebruikt.

Is het vereist om bij je Apple account betalingsgegevens in te voeren om Apple TV+ te nemen?

Ja, je moet betalingsgegevens invoeren om een (gratis proef)abonnement te kunnen activeren. Anders kun je helaas niet beginnen met streamen.

Hoe kan ik zonder dat ik een creditcard heb een (gratis proef)abonnement bij Apple TV+ nemen?

In dit artikel leggen we uit of betalingsgegevens als iDeal, PayPal en creditcard beschikbaar zijn voor Apple TV+ en hoe je éénvoudig als Belg zonder creditcard toch een (gratis proef)abonnement kunt nemen.