Archive 81 seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Een mysterieuze nieuwe serie vocht zich begin 2022 direct naar de kopposities van de Top 10 van meest bekeken films en series op Netflix. Archive 81 is een waar kijkcijferkanon en na de eerste 8 afleveringen zijn liefhebbers benieuwd of er een vervolgseizoen zal komen. En zoja, hoe lang erop moet worden gewacht. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Archive 81 seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Archive 81 seizoen 2 op Netflix in België?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Daarom is op dit moment ook nog niet bekend of Archive 81 nieuwe afleveringen zal krijgen. Het verlengen of stoppen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers.

Wel lijkt er al voorzichtig goed nieuws te zijn, want in een interview met Variety vertelt de showrunner Rebecca Sonnenshine meer over het einde van het eerste seizoen en de plannen voor een vervolgdeel. Ze legt uit dat er veel verhaal is dat ze niet hebben kunnen vertellen in de bestaande 8 afleveringen. Ook hebben ze al allerlei dingen gepland voor een tweede seizoen. Ze geeft echter ook aan dat ze nog geen groen licht van Netflix hebben gehad, maar dat ze hier erg op hoopt. Dan kunnen ze namelijk een aantal “hele coole verhalen vertellen” aan het publiek.

Het ziet er dus goed uit voor fans van Archive 81, mocht ook Netflix zelf achter de beslissing staan om te verlengen. Meestal duren opnamen en nabewerking wel meerdere maanden, dus het is realistisch om de komst van een eventueel vervolgseizoen niet te verwachten vóór 2023. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekend wordt gemaakt.

Waar gaat het verhaal van Archive 81 over?

Archive 81 volgt archivaris Dan Turner (Mamoudou Athie), die een baan aanneemt om een collectie beschadigde videobanden uit 1994 te restaureren. Hij reconstrueert het werk van een documentairemaakster genaamd Melody Pendras (Dina Shihabi) en wordt betrokken bij haar onderzoek naar een gevaarlijke sekte in het Visser appartementencomplex.

Terwijl het seizoen zich over deze twee tijdlijnen ontvouwt, raakt Dan langzaam geobsedeerd door het ontdekken van wat er met Melody is gebeurd. Wanneer de twee personages een mysterieuze connectie vormen, raakt Dan ervan overtuigd dat hij haar kan redden van het angstaanjagende einde dat ze 25 jaar geleden ontmoette.

TitelArchive 81
Jaar2022
SoortSerie
TaalEngels
Duur1 seizoen
GenreHorror, Drama, Mystery
IMDb7,6 uit 5.700 stemmen
MakerRebecca Sonnenshine
CastMamoudou Athie, Dina Shihabi, Matt McGorry, Martin Donovan, Julia Chan, Evan Jonigkeit, Ariana Neal
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Archive 81 seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er ook een derde seizoen van Archive 81 zal worden gemaakt door Netflix, omdat ook de komst van S2 nog niet officieel bevestigd is. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van Archive 81 seizoen 2?

Er is nog geen trailer gedeeld van een mogelijk tweede seizoen, maar je kunt de beelden van deel 1 wel alvast hieronder bekijken om in de stemming te komen.


Synopsis: Netflix