Het boek van de Netflix-serie: Arsène Lupin, Gentleman Inbreker van Maurice Leblanc

Het eerste kijkcijferkanon van Netflix is een feit met de komst van de mysterieuze Franse misdaadserie Lupin, waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Omar Sy (bekend van Intouchables). De film draait om Assane Diop, die zijn vaker wilt wreken en daarvoor als grote voorbeeld de verhalen uit het boek Arsène Lupin, Gentleman Inbreker gebruikt. Dit is daadwerkelijk een bekend boek van de Franse schrijver Maurice Leblanc en hieronder is het te vinden.

Arsène Lupin, Gentleman Inbreker: het boek van de Netflix-serie door Maurice Leblanc

Ben jij groot fan van verhalen als Sherlock Holmes? Dan zijn de verhalen van Maurice Leblanc over de gentleman inbreker Arsène Lupin een grote aanrader. De schrijver werd geboren in het Franse Rouen in 1864 en stierf in Perpignan in 1941.

Zijn karakter Arsène Lupin kwam tot leven in 1905 voor het tijdschrift Je Sais Tout. Dit werd zo’n groot succes dat de eerste 9 verhalen van de Franse Lupin werden gepubliceerd in boekvorm in 1907, waarna in totaal 21 boeken volgden. De auteur werd voor zijn onmiskenbare bijdrage aan de Franse literatuur onderscheiden met de prestigieuze Légion d’honneur.

Volgens recensies is de gentleman inbreker Arsène Lupin grappig, maar vooral ook charmant. De kracht van het personage zit hem in de vermommingen en de fantastische manieren waarop hij zich uit zelfs de meest penibele situaties weet te redden op creatieve wijze.

→ Alle boeken van Arsène Lupin zijn hier bij Bol.com te vinden 🍿

→ Daarnaast kun je de boeken van Arsène Lupin ook bij hier bij Amazon.nl bestellen 🍿

Lupin (serie, 2021) op Netflix in België

De gloednieuwe mysterieuze Franse misdaadserie Lupin op Netflix met Omar Sy in de hoofdrol is een groot succes. Veel liefhebbers hopen en verwachten de komst van een tweede seizoen van Lupin, omdat de verhalen van de gentleman inbreker een genot voor de geest en het oog blijken. Hieronder vind je meer over het verhaal en de trailer van de populaire serie.

Verhaal, informatie en trailer

Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin wil de heer Assane Diop zijn vader wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Titel: Lupin
Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 1 seizoen
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
Cast: Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella
IMDb: Bekijk direct op IMDb
Kijken: Bekijk direct op Netflix