Historische serie ‘The Artful Dodger’ is verschenen op Disney+

Vanaf vandaag kijk je naar The Artful Dodger op Disney+. Deze serie is een vervolg op Charles Dickens’ Oliver Twist en vertelt het verhaal van de vingervlugge zakkenroller Jack Dawkins.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘The Artful Dodger’ over

Het is de jaren 1850. Jack Dawkins heeft zijn ‘carrière’ als zakkenroller aan de wilgen gehangen en is chirurg geworden. Als oude bekende Fagin terugkeert naar zijn woonplaats en hem vraagt nog één inbraak te doen, blijkt het voor Jack toch lastig om zijn poot stijf te houden en op het goede pad te blijven. Ondertussen heeft hij zijn oog laten vallen op Lady Belle, de dochter van de gouverneur.

Fans van Oliver Twist kennen Jack Dawkins als Olivers goede vriend. In zijn eigen serie wordt de hoofdrol vertolkt door de Britse acteur Thomas Brodie-Sangster, die je kunt kennen van onder andere Love Actually en The Maze Runner. Ook David Thewlis, bij velen bekend van zijn rol als Remus Lupos in de Harry Potter-films, is te zien in de nieuwe serie.

‘The Artful Dodger’ is nu te bingen op Disney+

Vandaag heeft Disney+ alle afleveringen van The Artful Dodger live gezet. Daarnaast kijk je vanaf vandaag ook naar The Creator bij de streamingdienst. Deze sciencefictionfilm presenteert een wereld waarin mensen in oorlog zijn met kunstmatige intelligentie. Joshua moet een dodelijk wapen opsporen en onschadelijk maken.

Benieuwd wat er nog meer naar de streamingdienst van Disney komt in de toekomst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Het is een verhaal van vernieuwing, verraad, verlossing en liefde met een twist. Jack Dawkins is de Artful Dodger, die zijn leven als vingervlugge zakkenroller heeft verruild voor dat van een bekwame chirurg. Lady Belle, de dochter van de gouverneur, verovert Dodgers hart terwijl ze vastbesloten is de eerste vrouwelijke chirurg te worden. Dodger moet kiezen tussen de belofte van een onmogelijke liefde in de hogere kringen en de instinctieve verleiding van de criminele onderwereld waar hij stiekem naar verlangt. Zijn verleden achtervolgt hem als Fagin opduikt en hem teruglokt voor één laatste inbraak. Met levensbedreigende operaties en het gevaar van liefde is listigheid nodig.

TitelThe Artful Dodger
Jaar2023
SoortSerie
Duur8 afleveringen
TaalEngels
CategorieMisdaad, Drama, Historie
RegisseurDavid Maher, James McNamara, David Taylor
CastThomas Brodie-Sangster, David Thewlis, Maia Mitchell, Damon Herriman, Luke Carroll, Vivienne Awosoga, Damien Garvey, Lucy-Rose Leonard, Tim Minchin, Kim Gyngell, Nicholas Burton, Susie Porter, Albert Latailakepa

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.