Komt er een ‘Avatar 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Er was veel vraag naar een vervolg op de film Avatar (2009) en na dertien jaar wachten kwam in 2022 Avatar 2: The Way of Water uit in de bioscoop. Ook deze film is nu al ongelofelijk succesvol en daarom vragen veel mensen zich af of er nóg een vervolg zal komen. In dit artikel beantwoorden we daarom de vraag: komt er een Avatar 3?

Komt er een ‘Avatar 3’?

Fans van Avatar hoeven nog lang geen afscheid te nemen van Pandora. Er worden naar verluidt nog drie films binnen het universum gemaakt, waarvan Avatar 3 (mogelijke titel Avatar: The Seed Beater) de eerste zal zijn.

Wanneer komt een ‘Avatar 3’?

Na de lancering van Avatar in 2009 hebben we dertien jaar lang moeten wachten op een vervolg. Dit duurde mede zolang doordat de makers van de filmreeks op hetzelfde moment met Avatar 3 en 4 bezig waren. Naar het schijnt heeft James Cameron, de regisseur van de filmreeks, al 95% van Avatar 3 gefilmd en zijn er zelfs al stukjes van het vierde deel opgenomen. De derde film zal er dus sneller aankomen en we hebben hier zelfs al een releasedatum voor: 20 december 2024. Als de post-productie niet vertraagd wordt, kunnen we dus over twee jaar naar de nieuwe film kijken.

Er zijn ook mogelijke releasedata genoemd voor Avatar 4 (met de mogelijke titel Avatar: The Tulkun Rider) en Avatar 5 (met de mogelijke titel Avatar: The Quest for Eywa): Avatar 4 zou op 18 december 2026 uitkomen en Avatar 5 op 22 december 2028. Dit zijn voorlopige data en het is mogelijk dat er nog veranderingen in komen, dus we houden het officiële nieuws altijd voor je in de gaten en houden je op de hoogte van de laatste bekendmakingen via je mail.

Waar gaat het verhaal van ‘Avatar 2: The Way of Water’ over?

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.