Hele ‘Avatar’-reeks zal één vaste tegenstander hebben en James Cameron legt uit waarom

De langverwachte vervolgfilm Avatar 2: The Way of Water is onlangs in de bioscoop verschenen. Jake Sully, Neytiri en de andere Na’vi nemen het hierin opnieuw op tegen Miles Quaritch en zijn medestanders. De regisseur van de filmreeks, James Cameron, heeft aangegeven dat deze verhaallijn zich ook in de komende drie vervolgfilms zal voortzetten. Let op: de volgende tekst kan spoilers bevatten voor lezers die Avatar 2 nog niet hebben gezien.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is waarom ‘Avatar’ één vaste tegenstander heeft: “Geen superheldenverhaal”

Iedereen die Avatar (2009) en Avatar 2 gezien heeft weet dat de verhaallijnen best overeenkomen. In de eerste film komt Jake Sully, een verlamde oorlogsveteraan, terecht op de planeet Pandora. De mensheid, onder leiding van Miles Quaritch (Stephen Lang), wil dit gebied gebruiken voor de grondstoffen, maar de oorspronkelijke bewoners proberen hier een stokje voor te steken. Sully komt op deze manier loodrecht tegenover Quaritch te staan en ook in het tweede deel is dat zijn grootste tegenstander.

Dit kunnen we ook voor de drie resterende vervolgfilms verwachten. James Cameron heeft in een interview met B TV namelijk uitgelegd dat dat dit volgens hem het beste idee is. “Het is niet zoals een superheldenverhaal waarin bij elke film een nieuwe schurk verschijnt. Dezelfde man, dezelfde tegenstander, door de hele reeks. Maar hoe hij evolueert is ook erg interessant als we gaandeweg wat nieuwe tegenstanders introduceren,” legt hij uit. Wat we dus kunnen verwachten is één gemeenschappelijke tegenstander en verhaallijn voor de hele vijfdelige reeks.

Quaritch ook de grote tegenstander in ‘Avatar 3’

Ook in Avatar 3 (mogelijke titel Avatar 3: The Seed Beater) is het dus weer Miles Quaritch die het de Sully’s het moeilijkst zal maken. We weten daarnaast al wat meer over de derde film, die als het goed is op 20 december 2024 zal verschijnen. Zo gaan we kennismaken met het vuurvolk van Pandora. We zullen bovendien ook een andere kant van de Na’vi leren kennen, aldus James Cameron in een interview met de Franse krant 20 Minutes. “Ik heb tot nu toe alleen hun goede kanten laten zien,” laat hij weten. Daar zal dus verandering in komen.

Meer informatie over ‘Avatar: The Way of Water’

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.