Het is zover: ‘Avatar: The Way of Water’ staat op Disney+

Heb jij al plannen voor vanavond? Dan wil je die misschien wel cancelen, want eindelijk is het zover: Disney+ heeft Avatar: The Way of Water aan het aanbod toegevoegd! Tijd om hem voor het eerst of nog een keer te kijken. De film heeft veel lof ontvangen en wordt door velen gezien als een echte aanrader.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Terug naar Pandora in ‘Avatar: The Way of Water’

Jake Sully, Neytiri en hun vier kinderen hebben het prima voor elkaar op de planeet Pandora. Het is een decennium na de gebeurtenissen uit Avatar en het gevaar lijkt geweken… totdat dat toch opeens niet zo is. Een voormalige bedreiging keert onverwachts terug en hierdoor worden Jake en zijn familie gedwongen hun huis te verlaten. Ze komen terecht bij een rif waar de Metkayina-stam woont. Opnieuw zullen ze Pandora moeten beschermen, maar allereerst moeten ze zich de nieuwe omgeving eigen maken.

Net als het origineel heeft de vervolgfilm een enorme populariteit verworven. De film heeft wereldwijd meer dan 2 miljard dollar opgehaald en behoort tot de meest winstgevende titels aller tijden. De visuele kwaliteit werd daarnaast ook beloond, want Avatar: The Way of Water wist een Oscar voor Beste Visuele Effecten in de wacht te slepen. De film is dus zonder twijfel een aanrader en heeft lovende reacties ontvangen van het publiek, wat blijkt uit een score van 92% op Rotten Tomatoes en een IMDb-beoordeling van 7,7.

Disney+ heeft ‘Avatar: The Way of Water’ eindelijk toegevoegd

Disney+ heeft Avatar: The Way of Water vandaag, op woensdag 7 juni, aan het aanbod toegevoegd. We hebben dus flink geduld moeten hebben, want dit is 175 dagen (bijna een half jaar) na de release van de film op het witte doek.

Gewoonlijk voegt Disney+ nieuwe bioscoopfilms na ongeveer 49 dagen toe aan hun catalogus. Met de nieuwste Avatar-film hebben ze deze periode dus aanzienlijk overschreden. Als ze zich aan hun gebruikelijke schema hadden gehouden, hadden we de film rond 8 maart al kunnen bekijken, maar dat was helaas niet het geval. Nu kun je er wel voor op Disney+ terecht. Daar vind je uiteraard ook het eerste deel van de populaire franchise en verwachten we in de toekomst tevens de andere vervolgdelen.

→ Zin in een marathon? Bekijk ook Avatar (2009) op Disney+ 🍿

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.