Beste VPN om films en series te streamen

Een VPN, voluit Virtual Private Network, wordt door film- en serieliefhebbers gebruikt om films en series te bekijken die niet in het Belgische aanbod van streamingdiensten staat, maar wel met hetzelfde abonnement in de catalogus van andere landen (bijvoorbeeld voor Netflix, Amazon Prime Video en Disney+). Ook kunnen films en series van streamingdiensten worden bekeken die nog niet in België gelanceerd zijn, zoals HBO Max, Hulu en Peacock. In dit artikel vind je hoe je met een VPN films en series streamen kunt en wat het beste Virtual Private Network is.

Wat is een VPN en wat zijn de voordelen?

VPN is een afkorting voor de term Virtual Private Network—vertaald een virtueel privé netwerk. Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert, dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Precies dat laatste aspect is relevant voor gebruik bij streamingdiensten. De grootste voordelen van een VPN zijn als volgt:

 • Verbeterde veiligheid: door een VPN te gebruiken, wordt de verbinding van je telefoon, computer of tablet beveiligd en versleuteld. Zo blijft jouw data buiten het bereik van hackers.
 • Online anonimiteit: je IP-adres geeft normaal gesproken een visitekaartje af van je huidige locatie. Bij het gebruik van een VPN, wordt je IP-adres vervangen door een volledig anoniem visitekaartje.
 • Overal toegang: je hebt overal toegang tot alle websites en catalogi op het internet. Je omzeilt dus filters en blokkades. In sommige landen wordt ook censuur op (sociale) media toegepast, maar dat is voor jou met een VPN-verbinding geen probleem meer. Ook kun je de bibliotheek van alle films en series van bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime Video of HBO Max in allerlei landen (zoals de Verenigde Staten) bekijken.

Streamingdiensten hebben een locatiefilter. Zij detecteren waar jij je bevindt en bieden de films en series aan waarvoor ze in dat land de rechten hebben aangekocht. Is er een film of serie die jij heel graag wilt zien, maar staat die niet in het Belgische aanbod van je streamingdienst (zoals Netflix) maar wel in dat van bijvoorbeeld de Verenigde Staten? Dan kun je je VPN op de Verenigde Staten zetten, waardoor de streamingdienst denkt dat je je daar bevindt en je het aanbod van dat land aanbiedt.

Dit werkt hetzelfde voor streamingdiensten die in andere landen al wel gelanceerd zijn, maar in België nog niet. Zo kun je door het gebruik van een VPN bijvoorbeeld kijken naar films en series van HBO Max, Hulu en Peacock. Dit zijn alledrie streamingdiensten die nog niet live zijn in België, maar wel in de VS. Hieronder leggen we meer uit over het registreren voor een VPN, of het gebruik illegaal is en of er gratis VPN-verbindingen beschikbaar zijn.

 1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
 2. Zet je locatie via de app op een ander land
 3. Begin met kijken 🍿

Hoe registreer je je voor een VPN?

Het is heel simpel om een VPN-verbinding aan te vragen. Hieronder vind je uitleg in 5 stappen:

 1. Kies onder de beste VPN-providers de aanbieder die het beste bij jou past
 2. Maak een account aan op de website van de provider
 3. Sluit je abonnement naar keuze af
 4. Download de software op je apparaat en log in met de abonnementsgegevens die je hebt ontvangen
 5. Kies het land vanuit waar je op het internet wilt surfen en zet met één druk op de knop je VPN-verbinding aan

Is het gebruik van een VPN om films en series te streamen illegaal of tegen de richtlijnen?

Laten we je direct gerust stellen: het gebruik van een VPN verbinding is niet illegaal. Doordat dit soort verbindingen bestaat, wordt gezorgd dat mensen zich veilig op het internet kunnen begeven. Let wel op: we hebben het hier over België en vergelijkbare Westerse landen. Er zijn landen (veelal met dictatoriale regimes of zeer autoritaire overheden) waar dit anders is en waar technologische barrières of wetten zijn die het gebruik van VPN tegengaan. Bij ons zijn bekende landen hiervoor momenteel China, Iran, Irak, Oman, Rusland, Wit-Rusland, Turkije, Uganda, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Kan ik een gratis VPN gebruiken om films en series te streamen?

Het is mogelijk om een gratis VPN af te sluiten, maar daar zit een flinke kanttekening aan. Achter deze beveiligde verbindingen zitten bedrijven die erop gebouwd zijn om winst te maken. Als zij geen geld kunnen verdienen aan de abonnees van een verbinding, waar zullen zij dan hun inkomsten door behalen?

Over het algemeen geldt de regel: betaal je niet voor een online dienst, dan betaal je ofwel met je data, ofwel met een upgrade die uiteindelijk essentieel blijkt. Bekijk daarom de beste VPN aanbieders en kies er één die past bij jouw voorkeuren en budget.

Overigens gebeurt het dikwijls dat gebruikers een gratis VPN kiezen en deze vervolgens niet voor streamingdiensten kunnen gebruiken. Dit kan voorkomen doordat je geen toegang hebt tot servers in die specifieke landen. Bij gratis VPN’s is het aanbod van servers meestal een stuk gelimiteerder dan bij betaalde VPN verbindingen.

Wat is de beste VPN aanbieder?

Er zijn veel verschillende soorten en prijzen bij VPN-aanbieders, maar voor de zekerheid raden wij je altijd aan om voor één van de meest betrouwbare een veelgebruikte aanbieders te kiezen. De beschikbaarheid van servers is er ruim, de klantenservice is er goed en je beschermt je data zo goed mogelijk. Een aantal van deze aanbieders zijn NordVPN, SurfsharkExpressVPN, PrivateInternetAccess, PureVPN en VPN Nederland. Zij voldoen aan veel van de belangrijkste punten om op te letten bij een VPN verbinding:

 • Snelle servers in belangrijke locaties: films en series streamen van het land naar jouw keuze is alleen mogelijk als de VPN-aanbieder gebruik maakt van servers in dat land. Dat is dus een belangrijke afweging bij het kiezen van je VPN.
 • Gebruiksvriendelijke interface: gebruikers willen natuurlijk dat een VPN makkelijk ingesteld kan worden. Zo kunnen ze met een goede VPN-aanbieder eenvoudig een uitzendland kiezen, ook als ze geen techneuten zijn.
 • Gratis proefperiode: bij sommige VPN-aanbieders kun je eerst gratis de verbinding testen voor je een vast abonnement afsluit.
 • Garantie: mocht een VPN niet naar toebehoren werken, dan wil je graag je geld terug. De meest betrouwbare VPN-aanbieders bieden zo’n ‘niet goed geld terug’-garantie.
 • Goede verbindingen en snelheid: de beste VPN-verbindingen zijn razendsnel, maar de slechtere VPN-aanbieders doen er soms veel te lang over om een pagina te laten laden.

1. NordVPN – Beste mobiele aanbieder

Deze verbinding is onder velen bekend. Dat komt niet alleen doordat het een aanbieder is die door reclame populair is geworden, maar ook door de prijs. Zo is een abonnement momenteel €10.63 per maand, maar die prijs wordt sterk verlaagd bij een abonnement van één of drie jaar. Zo wordt de maandprijs door een jaarabonnement €6.22 per maand en door een driejaarsabonnement slechts €3.15 per maand.

2. Surfshark – Beste prijs/kwaliteit, nu tijdelijk vanaf €2 per maand

Surfshark is een razendsnelle en tegelijkertijd spotgoedkope VPN-dienst! Vanaf slechts €2 per maand kun je al een premium abonnement krijgen. Hoe lang ze deze prijs aan kunnen houden, is nog maar de vraag. Daarom is onze tip om deze aanbieder zo snel mogelijk uit te proberen. Je hebt meer dan genoeg keuze uit servers wereldwijd en krijgt een ijzersterke verbindingskwaliteit voor je prijs.

3. ExpressVPN – Beste snelheid

Dit is een aanbieder die vaak net een tandje duurder is dan andere VPN-providers, maar absoluut bekend staat om de goede kwaliteit. Met een ruime beschikbaarheid in servers en goede gebruiksvriendelijkheid is dit ook absoluut een aanrader. Een abonnement kost nu $12.31 per maand, maar een halfjaarsabonnement verlaagt die prijs naar $9.50 per maand en een jaarabonnement naar $6.67 (€5.72) per maand.


Let op: het gebruik van een VPN om films en series te streamen is niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.