Disney+ onthult online releasedatum ‘Black Panther: Wakanda Forever’

Disney+ heeft laten weten wanneer we online kunnen kijken naar de Marvel-film Black Panther 2: Wakanda Forever. De film zal op 1 februari 2023 aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd worden.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ voegt ‘Black Panther: Wakanda Forever’ op 1 februari toe

Disney+ heeft aangekondigd dat Black Panther 2, de langverwachte opvolger van Black Panther (2018), op woensdag 1 februari 2023 op de streamingdienst zal verschijnen. Dit is precies twaalf weken na de première op het witte doek, die plaatsvond op 9 november 2022.

Hiermee houdt de streamingdienst een iets langere periode tussen bioscoop- en streamingrelease aan dan ze normaal gesproken hanteren. Over het algemeen voegen zij hun bioscoopfilms namelijk na ongeveer 49 dagen (of zeven weken) aan hun aanbod toe. Nu moeten we er iets langer geduld voor hebben.

‘Black Panther: Wakanda Forever’ was een gigantische hitfilm

Black Panther 2 was een van de populairste films van 2022 en heeft wereldwijd meer dan 800 miljard dollar opgehaald. In de film volgen we Shuri en Ramonda, de zus en de moeder van de overleden T’Challa. Terwijl zij rouwen om de overleden Black Panter, moeten ze ook hun koninkrijk beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Met Black Panter 2 weet regisseur Ryan Coogler zowel Chadwick Boseman, die in 2020 plotseling overleed, als zijn personage T’Challa een waardig afscheid te geven en tegelijkertijd een opzichzelfstaand Marvel-verhaal te vertellen in de schaduw van zijn afwezigheid. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Meer informatie over de film

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.