Komt er een ‘Black Panther 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Black Panther verscheen voor het eerst in de bioscoop in 2018 en in 2022 werd ook Black Panther: Wakanda Forever uitgebracht. Veel mensen kijken uit naar een derde deel van de filmreeks, maar staat die eigenlijk wel op het programma? Oftewel: komt er een Black Panther 3? En wanneer dan? In dit artikel delen we alles wat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Black Panther 3’?

Er is door Marvel zelf nog geen officiële aankondiging gedaan over een derde Black Panther-film, maar aan het einde van de tweede film werden de woorden “Black Panther will return” wel vertoond. Daarnaast heeft hoofdrolspeelster Letitia Wright in een interview met Variety laten weten dat ze denkt dat er al aan een nieuwe film wordt gewerkt, maar dat het nog wel even zal duren.

Regisseur Ryan Coogler gaf eerder aan dat hij eerst wil afwachten hoe de tweede film wordt ontvangen door het publiek. Aangezien het een van de populairste films van 2022 werd, zit dat wel goed. Dit alles tezamen is het dus zeer waarschijnlijk dat er een derde film komt.

Wanneer verschijnt ‘Black Panther 3’?

De kans dat we over een tijdje naar Black Panther 3 kunnen gaan kijken is dus erg groot. Er is alleen nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht. Marvel heeft wel een aantal data vrijgegeven waarop nog naamloze films gelanceerd worden en een van die films zou de nieuwste Black Panther kunnen zijn. Het gaat om 25 juli 2025, 7 november 2025, 13 februari 2026, 24 juli 2026 en 6 november 2026.

We zullen hoe dan ook geduld moeten hebben. Wanneer er meer informatie met ons gedeeld wordt over de releasedatum van de derde Black Panther-film, laten we het uiteraard direct weten via je mail en onze social media-kanalen.

Bekijk in de tussentijd Black Panther en Black Panther: Wakanda Forever op Disney+ 🦸

Waar gaat het verhaal van ‘Black Panther: Wakanda Forever’ over?

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb7,1 uit 146.000 stemmen
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.