Nieuw op Disney+: Marvel-film ‘Black Panther: Wakanda Forever’

Marvel-fans, opgelet! Vanaf vandaag staat het langverwachte vervolg op Black Panther, Black Panther 2: Wakanda Forever, op Disney+. In deze film zien we hoe de familieleden van T’Challa omgaan met zijn dood en het koninkrijk Wakanda proberen te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘Black Panther: Wakanda Forever’ over

De Black Panther is overleden. Na de plotselinge dood van acteur Chadwick Boseman in 2020 was dit onvermijdelijk, maar met Black Panther 2 weet regisseur Ryan Coogler zowel Boseman als zijn personage T’Challa een waardig afscheid te geven en tegelijkertijd een opzichzelfstaand Marvel-verhaal te vertellen in de schaduw van zijn afwezigheid.

We volgen Shuri en Ramonda, de zus en de moeder van de overleden T’Challa. Terwijl zij diep in de rouw zijn, moeten ze ook hun koninkrijk beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Een nieuwe schurk, Namor, staat op en de vraag om een nieuwe Black Panther wordt steeds groter.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Gemaakt door Ryan Coogler (regisseur van onder meer Black Panther en Creed)
2️⃣ De film werd enthousiast ontvangen, met een score op de Tomatometer van 94%
3️⃣ Waardig afscheid van Chadwick Boseman én boeiend nieuw verhaal

Disney+ voegt ‘Black Panther: Wakanda Forever’ op 1 februari toe

Disney+ heeft de Marvel-film op woensdag 1 februari aan haar aanbod toegevoegd. Hiermee heeft de streamingdienst een iets langere periode tussen bioscoop- en streamingrelease aangehouden dan ze normaal gesproken doen. De laatste tijd was namelijk duidelijk dat zij steeds werkten met een window van ongeveer 49 dagen, dus zeven weken. Black Panther 2 kwam echter op 9 november 2022 naar het witte doek en is vanaf 1 februari 2023 te streamen, wat betekent dat we 84 dagen (en dus twaalf weken) geduld moesten hebben.

Meer informatie over de film

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.