True crime-film ‘Boston Strangler’ met Keira Knightley is vanaf vandaag te streamen

Vandaag is er een gloednieuwe true crime-film verschenen op Disney+: Boston Strangler. Keira Knightley vertolkt hierin de hoofdrol en kruipt in de huid van Loretta McLaughlin. Zij is de onderzoeksjournalist die in de jaren zestig verschillende moorden aan elkaar wist te verbinden en zo een seriemoordenaar wist op te sporen die de ‘Boston Strangler’ genoemd werd. Spannend!

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Keira Knightley gaat op zoek naar gruwelijke seriemoordenaar in ‘Boston Strangler’

Boston Strangler neemt ons mee naar het Bosten van de jaren 60. Loretta McLaughlin (Keira Knightley) werkt als verslaggever voor een Amerikaanse krant en merkt dat de stad waarin ze woont in de ban is van een seriemoordenaar die steeds meer slachtoffers eist. Al dertien doden heeft de tot ‘Boston Strangler’ gedoopte griezel op zijn naam staan.

Samen met haar collega Jean Cole (Carrie Coon) besluit Loretta op onderzoek uit te gaan. Hoewel de twee tegengehouden worden door het hardnekkige seksisme in die tijd, zijn ze vastbesloten de identiteit van de zogenaamde Boston Strangler te achterhalen. Ook als deze zoektocht naar de waarheid ervoor zorgt dat hun eigen levens op het spel komen te staan. De film werd geregisseerd door Matt Ruskin, maar achter de schermen werkte ook de legendarische Ridley Scott mee. Dat belooft veel goeds! Hieronder bekijk je alvast de allereerste beelden.

‘Boston Strangler’ is nu te zien op Disney+

De true crime-film is op vrijdag 17 maart verschenen op Disney+. Op dezelfde dag zette de streamingdienst ook Bono And “The Edge”: A Sort Of Homecoming With Dave Letterman live, een documentaire over Bono en The Edge van U2. Voor het eerst sinds een lange tijd komen zij samen om terug te blikken op de reis die ze aflegden en de muziek die ze maakten.

Daarnaast verschenen deze maand natuurlijk ook de eerste afleveringen The Mandalorian seizoen 3 op Disney+, is daar nu de komedieserie UnPrisoned te zien en staat er nog een gloednieuwe serie van de makers van Hamilton op het programma, Up Here genaamd (vanaf 24 maart te zien).

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Boston Strangler is een waargebeurde misdaadthriller over de baanbrekende journalisten die in de jaren zestig van de vorige eeuw het verhaal van de beruchte Boston Strangler-moorden naar buiten brachten. De film volgt Loretta McLaughlin, een verslaggever voor de Record-American, die als eerste journalist de Boston Strangler-moorden aan elkaar linkt. Terwijl de mysterieuze moordenaar steeds meer slachtoffers maakt, probeert Loretta samen met collega en vertrouweling Jean Cole haar onderzoek voort te zetten, maar het duo wordt belemmerd door het alomtegenwoordige seksisme in die periode. Ondanks het grote persoonlijke risico gaan McLaughlin en Cole erachteraan en zetten ze hun leven op het spel om de waarheid te achterhalen.

TitelBoston Strangler
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Drama
RegisseurMatt Ruskin
CastKeira Knightley, Carrie Coon, Alessandro Nivola, David Dastmalchian, Bill Camp, Morgan Spector

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.