Bridgerton blijkt gigantisch succes: Netflix’ meest bekeken Original serie ooit

Liefhebbers van romantische dramaseries als Virgin River en Outlander waren uitzinnig van vreugde toen er een nieuwe hitserie aan bleek te komen bij Netflix: Bridgerton, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Julia Quinn. De verwachtingen waren hoog en de komst van de serie werd met veel bombarie aangekondigd, maar dat bleek allemaal niet voor niets. De kijkcijfers laten zien dat 82 miljoen huishoudens naar Bridgerton hebben gekeken in de eerste vier weken sinds de lancering, wat de serie de nummer 1 best bekeken Netflix Original-serie aller tijden maakt!

Waanzinnige kijkcijfers voor Bridgerton: 82 miljoen huishoudens

Maar liefst 82 miljoen huishoudens hebben in de vier weken na de lancering naar de romantische dramaserie Bridgerton gekeken. Dat nieuws heeft de streamingdienst naar buiten gebracht, waarna onder andere een grote ster van de serie, Nicola Coughlan, reageerde in een tweet.

Eerder werd door de streamingdienst al een voorspelling van 63 miljoen kijkers naar buiten gebracht in een tweet. Dit getal is ruimschoots overstegen, wat waarschijnlijk voor een groot deel is veroorzaakt door de wereldwijde lockdowns en de extra tijd die mensen als gevolg hiervan besteden aan het kijken van films en series op streamingdiensten.

Wat belangrijk is om te weten, is hoe deze kijkcijfers door Netflix gemeten worden. Zo telt de streamingdienst een kijkend huishouden binnen de eerste 28 dagen als een account dat tenminste 2 minuten van een aflevering van de serie bekeken heeft. Je kunt je vraagtekens zetten bij hoe representatief dit getal is voor het aantal mensen dat de serie daadwerkelijk uit heeft gekeken, maar aan de andere kant natuurlijk ook hoeveel mensen met elkaar op één beeldscherm streamene.

Nu al de best bekeken Netflix Original-serie ooit

Tot nu toe waren de best scorende Netflix Original-series in de eerste vier weken na hun release de avontuurlijke serie The Witcher uit 2019, het derde seizoen van sciencefictionserie Stranger Things uit 2019, het vierde seizoen van de Spaanse serie La Casa de Papel in 2020 en de documentaireserie Tiger King uit 2020.

Wordt Franse serie Lupin nog populairder dan Bridgerton?

Het lijkt er vooralsnog op dat de topscore van Bridgerton niet lang vastgehouden zal worden. In een voorspelling van kijkcijfers van Lupin bleek de eerste geschatte maandvoorspelling namelijk op 70 miljoen uit te komen, wat 7 miljoen hoger was dan de voorspelling van 63 miljoen bij Bridgerton. Dikke kans dat dus over een paar weken bekendgemaakt wordt dat Lupin de nieuwe nummer 1-serie van Netflix ooit is.

Tweede seizoen van Bridgerton

Inmiddels is officieel bekendgemaakt dat er een tweede seizoen van Bridgerton in de pijplijn zit. Dat leek al van tevoren een logisch gegeven om meerdere redenen.

Ten eerste geven de statistieken aan dat de serie een ongekend succes is met een #1-notering in de Netflix Original-kijkcijfers en een tweede seizoen leek dan ook absoluut al voor de hand te liggen. Hoe meer abonnees een serie streamen, hoe meer geld de titel in feite oplevert en hoe interessanter het is voor Netflix om een vervolgseizoen te produceren.

Ten tweede heeft Nicola Coughlan, de actrice die de rol van Penelope Featherington vertolkt, tegenover Variety het volgende verklaard als antwoord op de vraag wat ze weet van een tweede seizoen: “We hopen allemaal dat de serie verlengd wordt. Het is een waar genot om te maken en de kritiek is voorbij onze stoutste dromen. Maar totdat de Netflix goden naar beneden komen en ons zegenen, weten we het niet. Als het gaat zoals de boeken gaan, zou seizoen 2 logischerwijs meer over het verhaal van Anthony Bridgerton gaan en dat zou ik graag willen omdat het de show zo fris houdt en een totaal ander perspectief zou geven. Anthony is zo’n ander karakter dan Daphne.”

Verhaal, trailer en details van de serie

Deze serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Trailer

Details

Titel: Bridgerton
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Drama, Romantiek
Makers: Chris Van Dusen
Cast: Adjoa Andoh, Julie Andrews, Jonathan Bailey
IMDb: 7.4 uit 26.710 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Meer over Bridgerton op Streamwijzer vind je hier