Nieuw op Netflix vandaag: alle 8 afleveringen van ‘Bridgerton’ seizoen 2

De boeken van Julia Quinn (pseudoniem voor Julie Pottinger) over de familie Bridgerton wisten wereldwijd veel populariteit te behalen en hebben er uiteindelijk zelfs toe geleid dat Netflix besloot een nieuwe serie over dit verhaal te maken. Is dit dan de allernieuwste mix tussen Virgin River en The Crown? Liefhebbers zijn in ieder geval benieuwd wanneer het vervolgseizoen van de enorm populaire serie zal verschijnen. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Bridgerton seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Bridgerton seizoen 2 op Netflix in België?

Natuurlijk was de eerste vraag of er überhaupt een vervolgseizoen van Bridgerton zou komen. Gelukkig blijkt dat inderdaad het geval. Al voordat de officiële vernieuwing bekendgemaakt was, leken er al meer dan genoeg rekenen te zijn voor een verlenging van de serie. Ten eerste geven de statistieken aan dat de serie nu al een ongekend succes is met een #5-notering in de Netflix Original-kijkcijfers en een tweede seizoen lijkt dan ook absoluut voor de hand te liggen. Hoe meer abonnees een serie streamen, hoe meer geld de titel in feite oplevert en hoe interessanter het is voor Netflix om een vervolgseizoen te produceren.

Ten tweede heeft Nicola Coughlan, de actrice die de rol van Penelope Featherington vertolkt, tegenover Variety het volgende verklaard als antwoord op de vraag wat ze weet van een tweede seizoen: “We hopen allemaal dat de serie verlengd wordt. Het is een waar genot om te maken en de kritiek is voorbij onze stoutste dromen. Maar totdat de Netflix goden naar beneden komen en ons zegenen, weten we het niet. Als het gaat zoals de boeken gaan, zou seizoen 2 logischerwijs meer over het verhaal van Anthony Bridgerton gaan en dat zou ik graag willen omdat het de show zo fris houdt en een totaal ander perspectief zou geven. Anthony is zo’n ander karakter dan Daphne.”

Ten derde en slotte heeft Netflix op dinsdag 19 januari in de brief naar aandeelhouders het volgende geschreven: “Deze titel is immens populair gebleken en we zullen later deze week wat opwindend nieuws over Bridgerton hebben.” Dit nieuws bleek inderdaad de verlenging van de serie te zijn.

Inmiddels is ook de release datum van het tweede seizoen medegedeeld, precies één jaar na de lancering van deel 1. Zo weten we nu dat de nieuwe afleveringen van Bridgerton vanaf 25 maart 2022 op Netflix te zien zullen zijn.

  1. Waar kun je de serie Bridgerton online kijken?

    Bridgerton is een Original serie van Netflix en is daarom exclusief op deze streamingdienst te bekijken. De serie is dan ook niet te zien op Amazon Prime Video, Disney+ of een ander video on demand-platform.

  2. Wanneer komt seizoen 2 van Bridgerton op Netflix in België?

    Het tweede seizoen van Bridgerton zal vanaf vrijdag 25 maart 2022 om 09:00 uur ‘s ochtends onze (Midden-Europese) tijd op Netflix te zien zijn.

Waar gaat het verhaal van Bridgerton over?

De populaire Netflix-reeks Bridgerton volgt de rijke Bridgerton-familie en de aristocratische high society van Regency London. De geliefde en tevens beruchte Lady Whistledown legt ook in het tweede seizoen weer alle schandelen bloot. Eerder werd al een tipje van de sluier gelicht dat in het tweede seizoen een grote rol is weggelegd voor Lord Anthony Bridgerton.

Bridgerton is een romantische en scherpzinnige serie van de makers van Scandal, Grey’s Anatomy en Private Practice en zit vol schandalen over onverwoestbare vriendschappen, familiebanden en onmogelijke liefde.

TitelBridgerton
SoortSerie
Jaar2020
Duur4 seizoenen
CategorieDrama, Romantiek, Romantische dramaserie
IMDb7,3 uit 88.000 stemmen
MakersChris Van Dusen
CastRegé-Jean Page, Phoebe Dynevor, Adjoa Andoh, Julie Andrews, Jonathan Bailey
KijkenBekijk direct op Netflix

→ Vergelijkbare series met Bridgerton vind je hier 🍿

Komt er een Bridgerton seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws, want de komst van een derde en vierde seizoen van Bridgerton is al bevestigd door de streamingdienst.

Welke teaser of trailer is er van Bridgerton seizoen 2?

Hieronder bekijk je direct de officiële trailer van Bridgerton seizoen 2.


Synopsis: Netflix