Bridgerton seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

De boeken van Julia Quinn (pseudoniem voor Julie Pottinger) over de familie Bridgerton wisten wereldwijd veel populariteit te behalen en hebben er uiteindelijk zelfs toe geleid dat Netflix besloot een nieuwe serie over dit verhaal te maken. Is dit dan de allernieuwste mix tussen Virgin River en The Crown? Liefhebbers zijn in ieder geval benieuwd wanneer het vervolgseizoen van de enorm populaire serie zal verschijnen. Bekijk hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Bridgerton seizoen 2 op Netflix!

Wanneer komt Bridgerton seizoen 2 op Netflix in België?

  • Waar kun je Bridgerton online kijken?

    Bridgerton is een Original serie van Netflix en is daarom exclusief op deze streamingdienst te bekijken. De serie is dan ook niet te zien op Amazon Prime Video, Disney+ of een ander video on demand-platform.

  • Wanneer komt Bridgerton seizoen 2 op Netflix in België?

    Het tweede seizoen van Bridgerton zal vanaf 21 januari 2022 te zien zijn op Netflix.

→ Vergelijkbare series met Bridgerton vind je hier 🍿

Al voordat de officiële vernieuwing bekendgemaakt was, leken er meer dan genoeg rekenen te zijn voor een verlenging van de serie. Ten eerste geven de statistieken aan dat de serie nu al een ongekend succes is met een #5-notering in de Netflix Original-kijkcijfers en een tweede seizoen lijkt dan ook absoluut voor de hand te liggen. Hoe meer abonnees een serie streamen, hoe meer geld de titel in feite oplevert en hoe interessanter het is voor Netflix om een vervolgseizoen te produceren.

Ten tweede heeft Nicola Coughlan, de actrice die de rol van Penelope Featherington vertolkt, tegenover Variety het volgende verklaard als antwoord op de vraag wat ze weet van een tweede seizoen: “We hopen allemaal dat de serie verlengd wordt. Het is een waar genot om te maken en de kritiek is voorbij onze stoutste dromen. Maar totdat de Netflix goden naar beneden komen en ons zegenen, weten we het niet. Als het gaat zoals de boeken gaan, zou seizoen 2 logischerwijs meer over het verhaal van Anthony Bridgerton gaan en dat zou ik graag willen omdat het de show zo fris houdt en een totaal ander perspectief zou geven. Anthony is zo’n ander karakter dan Daphne.”

Ten derde en slotte heeft Netflix op dinsdag 19 januari in de brief naar aandeelhouders het volgende geschreven: “Deze titel is immens populair gebleken en we zullen later deze week wat opwindend nieuws over Bridgerton hebben.” Dit nieuws bleek inderdaad de verlenging van de serie te zijn.

Waar gaat het verhaal van Bridgerton over?

Bridgerton volgt Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de machtige Bridgerton familie als ze haar debuut maakt op Regency Londen’s competitieve huwelijksmarkt. In de hoop in de voetsporen van haar ouders te treden en een ware liefdesrelatie te vinden, lijken Daphne’s vooruitzichten aanvankelijk ongeëvenaard. Maar als haar oudere broer haar potentiële huwelijkskandidaten begint uit te sluiten, wordt Daphne ook nog eens belasterd door het schandaalblad van de mysterieuze Lady Whistledown. En dan komt de zeer begeerlijke en rebelse Hertog van Hastings (Regé-Jean Page), toegewijde vrijgezel en de vangst van het seizoen voor de mama’s van de debutantes. Hoewel ze verklaren niets van de ander te moeten hebben, is hun aantrekkingskracht onmiskenbaar en de vonken vliegen ervan af als ze verwikkeld raken in een toenemende strijd van verstand terwijl ze de verwachtingen van de maatschappij voor hun toekomst navigeren.

SoortSerie
Jaar2020
Duur4 seizoenen
CategorieDrama, Romantiek, Romantische dramaserie
IMDb7,3 uit 88.000 stemmen
MakersChris Van Dusen
CastRegé-Jean Page, Phoebe Dynevor, Adjoa Andoh, Julie Andrews, Jonathan Bailey
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Bridgerton seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Goed nieuws, want de komst van een derde en vierde seizoen van Bridgerton is al bevestigd!

Welke teaser of trailer is er van Bridgerton seizoen 2?

Er is nog geen officiële trailer van seizoen 2, maar hieronder vind je wel de sneak peek die tijdens het Netflix-fanevenement TUDUM met ons gedeeld werd.

Bridgerton | TUDUM: Sneakpeek van seizoen 2 | Netflix