Spannende dramaseries ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago Med’ zijn vanaf september te zien op Netflix

Goed nieuws voor liefhebbers van de populaire dramaseries Chicago Fire (momenteel te zien op Amazon Prime Video) en Chicago Med (momenteel niet te streamen in België). Van de brandweerserie zullen op 1 september 2021 maar liefst 4 seizoenen aan het aanbod van Netflix worden toegevoegd. De medische spin-off serie komt ook met 4e seizoenen op die datum online. De derde en laatste spin-off, Chicago P.D., blijft vooralsnog enkel te bekijken bij Amazon’s streamingdienst Prime Video.

Eerste 4 seizoenen van ‘Chicago Fire’ komen op 1 september naar Netflix

De razend populaire serie Chicago Fire loopt al sinds 2012 en telt inmiddels 9 seizoenen. Uit 40.000 stemmen op IMDb weet de serie een 7.9 uit 10 te halen, wat als een uitstekende score mag worden gezien. Eerder waren op Amazon Prime Video de eerste 4 seizoenen van de serie te zien en nu is dat ook bij Netflix het geval. Of en wanneer er extra seizoenen op de streamingdienst zullen verschijnen, is momenteel niet bekend.

Verhaal

Deze spannende dramaserie gaat over de professionele en persoonlijke levens van brandweerlieden en paramedici die onder lastige omstandigheden werken in Chicago.

Trailer

Ook eerste vier seizoenen van ‘Chicago Med’ worden op 1 september toegevoegd aan het aanbod van Netflix

Vooralsnog was Chicago Med niet te streamen in België, maar gelukkig komt daar per 1 september verandering in. De medische serie verschijnt namelijk met 4 seizoenen online op de streamingdienst. Sinds 2015 zijn er al 6 seizoenen van de show gelanceerd en zal in september het 7e seizoen van start gaan.

Verhaal

In deze spin-off van ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago P.D.’ worstelen artsen en verplegers van het Gaffney Chicago Medical Center met drama en onheil op de spoedeisende hulp.

Trailer

Chicago P.D. is voorlopig niet onderweg naar de streamingdienst

Chicago P.D. is gemaakt door het team achter Chicago Fire en werd twee jaar later, in 2014, gelanceerd. Inmiddels telt ook deze serie al 8 seizoenen en krijgt het zelfs een betere beoordeling op IMDb: een 8,1 uit 27.000 stemmen. De eerste 4 seizoenen van de politieserie staan online bij Amazon’s streamingdienst Prime Video en voorlopig is er geen nieuws over de eventuele toevoeging van deze serie aan het aanbod van Netflix.