Chosen seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Deense series doen het doorgaans enorm goed op Netflix, al helemaal als er een dosis, mysterie, sciencefiction of misdaad aan toegevoegd wordt. Nu de makers van The Rain kwamen met een gloednieuwe serie (Chosen), werd direct op een nieuwe succesformule gehoopt na Kastanjemanden, The Killing, Borgen en andere toptitels. Maar komen er ook meer afleveringen dan alleen in dit eerste deel? Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt Chosen seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt Chosen seizoen 2 op Netflix in België?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Daarom is op dit moment ook nog niet bekend of Chosen nieuwe afleveringen zal krijgen. Het verlengen of stoppen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers.

Wel zijn er twee voorzichtig geruststellende voortekenen. Ten eerste is de serie namelijk niet uitgebracht als miniserie, wat betekent dat er mogelijk potentieel is voor een vervolg. Daarnaast hebben de makers eerder aan The Rain gewerkt, een serie die uiteindelijk in 3 jaar tijd 3 fantastische seizoenen kreeg.

Mocht er een tweede seizoen komen, dan duurt het filmen en de nabewerking meestal wel meerdere maanden. Het is dus realistisch om de komst van een eventueel vervolgseizoen niet te verwachten vóór 2023. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekend wordt gemaakt.

Waar gaat het verhaal van Chosen over?

Emma heeft zich altijd anders gevoeld dan alle anderen in Middelbo – een klein Deens stadje dat wereldberoemd werd toen er 17 jaar eerder een meteoor in de atmosfeer terecht zou zijn gekomen en er neergestort. Nu is Middelbo niet meer wat het geweest is, en de vraag is of het überhaupt ooit geweest is wat het pretendeert te zijn? Wanneer Emma per ongeluk ontdekt dat het hele verhaal van de meteoor een leugen is, openbaart zich een gevaarlijke en onwaarschijnlijke waarheid over het slaperige stadje – iets dat veel gevaarlijker en ongelooflijker is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Was het een meteoor die het stadje 17 jaar geleden trof of was het iets veel krachtigers? Met dit nieuw ontdekte besef wordt Emma gedwongen te beseffen dat ze er alleen voor staat en dat vrienden en de maatschappij haar niet zullen redden in een tijd van haar leven waarin ze hen het hardst nodig heeft.

TitelChosen
Jaar2022
SoortSerie
TaalDeens
Duur1 seizoen
GenreSci-Fi, Drama, Mystery
MakerJannik Tai Mosholt, Kaspar Munk, Christian Potalivo
CastMalaika Berenth Mosendane, Andrea Heick Gadeberg, Andreas Dittmer, Albert Rudbeck Lindhardt, Mohamed Djeziri, Magnus Juhl Andersen, Anders Heinrichsen, Line Kruse, Henrik Prip
KijkenBekijk direct op Netflix

Komt er een Chosen seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er ook een derde seizoen van Chosen zal worden gemaakt door Netflix, omdat de komst van S2 nog niet eens officieel bevestigd is. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van Chosen seizoen 2?

Er is nog geen trailer gedeeld van een mogelijk tweede seizoen, maar je kunt de beelden van deel 1 wel alvast hieronder bekijken om in de stemming te komen.


Synopsis: Netflix