Kijktip: déze thrillerserie over een doodenge sekte mag je niet missen

Onlangs is The Clearing op Disney+ verschenen. De acht afleveringen van deze angstaanjagende en brute serie draaien om een sekte. Het verhaal is deels geïnspireerd op The Family, een Australische groep uit de jaren 60 met meer dan vijfhonderd leden. Zij gingen tot het uiterste om hun aantal te vergroten, wat leidde tot de ontvoering van tientallen kinderen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Het complete seizoen van ‘The Clearing’ staat nú op Disney+

De afgelopen weken heeft Disney+ de acht afleveringen van The Clearing aan het aanbod toegevoegd. Het complete eerste seizoen is nu dus bij hen te zien. Bingewatchen behoort zeker tot de mogelijkheden en dat is volgens veel kijkers door de intense spanning van deze reeks zeker geen gek idee.

Benieuwd wat er nog meer allemaal op de planning van Disney+ staat? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Hier gaat ‘The Clearing’ over

Freya, een moeder die aan het meer woont met haar zoontje, wordt geconfronteerd met herinneringen aan The Kindred, een zeldzame door een vrouw geleide sekte, wanneer ze verneemt dat er een meisje in de omgeving is ontvoerd. In haar jeugd viel Freya ten prooi aan deze sekte en ze voelt nu de dringende noodzaak om haar verleden te verwerken en te voorkomen dat er meer kinderen slachtoffer worden van de genadeloze sekteleider.

Hoewel The Clearing fictief is, gebaseerd op de misdaadroman van J.P. Pomare, vertoont het vertelde verhaal opvallende overeenkomsten met de Australische sekte The Family. De cast bestaat uit Teresa Palmer (bekend van A Discovery of Witches), Guy Pearce (Brimstone) en Miranda Otto (The Lord of the Rings-serie), die dit verhaal tot leven brengen. Ben je nieuwsgierig geworden? De eerste beelden kun je hieronder bekijken.

Meer informatie over de serie

Een plaatselijk meisje wordt vermist, wat trauma oproept bij een vrouw die als kind lid was van een door een vrouw geleide sekte, The Kindred. Deze psychologische thriller kruipt onder je huid en gaat in je hoofd zitten, waarbij heden en verleden, werkelijkheid en nachtmerries in elkaar overvloeien.

TitelThe Clearing
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Thriller
IMDb6,1 uit 1.100 stemmen
MakerMatt Cameron, Elise McCredie
CastTeresa Palmer, Miranda Otto, Guy Pearce, Hazem Shammas, Erroll Shand, Kate Mulvany

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.