Pandemiefilm Contagion staat nu op Amazon Prime Video

In 2020 steeg de populariteit van de film Contagion uit 2011 met Matt Damon gigantisch. De oorzaak lijkt voor de hand te liggen: de uitbraak van het Coronavirus. Kijkers vroegen zich af waar de film online bekeken kon worden. Gelukkig is er nu goed nieuws, want Amazon Prime Video heeft de pandemiefilm op 1 januari 2021 toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst in België.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Contagion (2011) op Amazon Prime Video in België

Onder de nieuwe films en series op Amazon Prime Video in januari vielen vooral ontzettend veel films op de eerste van de maand. Zo verscheen de topfilm The Revenant uit 2015 met een Oscar voor Leonardo DiCaprio online, maar was ook Mission: Impossible – Rogue Nation uit hetzelfde jaar met Tom Cruise te bewonderen. Verder verscheen seizoen 16 van Grey’s Anatomy eindelijk online en is sinds de eerste van de maand dus de populaire pandemiefilm Contagion uit 2011 met Matt Damon te bewonderen op de streamingdienst in België.

Verhaal

Kort na haar terugkeer van een zakenreis naar Hong Kong, sterft Beth Emhoff aan wat een griep of een ander soort infectie is. Haar jonge zoon sterft dezelfde dag nog. Haar man Mitch lijkt echter immuun. Zo begint de verspreiding van een dodelijke infectie.

Voor artsen en beheerders van de Amerikaanse Centers for Disease Control gaan enkele dagen voorbij voordat iemand de omvang of de ernst van deze nieuwe infectie inziet. Ze moeten eerst het type virus in kwestie identificeren en vervolgens een middel vinden om het te bestrijden, een proces dat waarschijnlijk enkele maanden in beslag zal nemen.

Naarmate de besmetting zich verspreidt naar miljoenen mensen wereldwijd, begint de maatschappelijke orde af te breken als mensen in paniek raken.

Trailer


Details van de film

Titel: Contagion
Jaar: 2011
Soort: Film
Categorie: Drama, Thriller
Duur: 1 uur en 46 minuten
Regisseur: Steven Soderbergh
Schrijver: Scott Z. Burns
Cast: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law
IMDb: 6.7 uit 280.479 stemmen
Kijken: Bekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Het volledige aanbod van films en series op Amazon Prime Video in België vind je bij de pagina Amazon Prime Video aanbod.

Veelgestelde vragen over Contagion op Amazon Prime Video

  1. Vanaf wanneer kun je Contagion (2011) online bekijken?

    Sinds 1 januari 2021 is de film Contagion te zien op de streamingdienst Amazon Prime Video.

  2. Waar kun je Contagion (gratis) online kijken?

    Bij Amazon Prime Video kun je 30 dagen gratis naar Contagion kijken, alvorens je besluit om een abonnement van €2.99 per maand op de streamingdienst te nemen. Klik op de rode knop bovenin dit artikel om direct de film te streamen.