‘The Creator’ komt deze week eindelijk naar Disney+

Volgens veel kijkers was The Creator de beste film van 2023. Deze thriller presenteert een wereld in oorlog, waarin mensen en kunstmatige intelligentie lijnrecht tegenover elkaar staan. Het hoofdpersonage, Joshua, heeft de cruciale missie om het machtigste wapen te vinden en onschadelijk te maken. Benieuwd? De film komt deze week eindelijk naar Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat ‘The Creator’ over

In de sciencefictionfilm The Creator betreden we een wereld in de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie hoogtij viert. De technologie maakt de dienst uit en heeft een oorlog ontketend, en daar is het Amerikaanse leger helemaal klaar mee. Daarom geven ze voormalig militair Joshua, die zijn vrouw en kind verloren is door AI, de taak om ‘the Creator’ te doden.

The Creator is de Schepper van de nieuwe technologie. Hij heeft een mysterieus wapen ontwikkeld dat de bestaan van de mensheid bedreigt. Joshua moet dat wapen onschadelijk maken, maar als blijkt dat het een jong kind is wordt zijn taak een stuk lastiger.

‘The Creator’ komt deze week naar Disney+

The Creator is vanaf woensdag 17 januari te streamen op Disney+. Naast The Creator kijk je vanaf die dag ook naar de splinternieuwe serie The Artful Dodger op Disney+. Dit is een vervolg op Charles Dickens’ Oliver Twist en neemt ons mee naar de jaren 50 van de negentiende eeuw. Jack Dawkins, ook wel bekend als de Artful Dodger, heeft zijn leven als zakkenroller ingeruild voor een bestaan als chirurg. Met de komst van crimineel Fagin wordt hij echter weer meegesleept in het criminele wereldje.

Benieuwd wat er nog meer naar de streamingdienst van Disney komt in de toekomst? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

De epische scifi-actiethriller The Creator van schrijver / regisseur Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla), speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen het menselijke ras en de troepen van de kunstmatige intelligentie (AI). Joshua (Washington) is een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw (Chan). Hij wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect van de geavanceerde AI, op te sporen en te doden. Deze architect heeft een mysterieus wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen. Joshua en zijn team van elite-agenten reizen over de vijandelijke linies, naar de duistere kern van het door AI-bezet gebied. Aldaar ontdekken ze dat het wereldbeëindigende wapen dat hij moet vernietigen, een AI is in de vorm van een jong kind (Voyles).

TitelThe Creator
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 13 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Sciencefiction, Thriller
RegisseurGareth Edwards
CastJohn David Washington, Gemma Chan, Allison Janney

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.