Cursed krijgt geen tweede seizoen van Netflix

Fan van Game of Thrones en The Witcher? Dan geniet je vast ook enorm van het eerste seizoen van Cursed op Netflix! Gebaseerd op het boek van Tom Wheeler en Frank Miller wordt een vertelling van de Arthur-legende met waanzinnige zwaardgevechtsscènes uitgebeeld. Katherine Langford (Nimue) speelt de sterren van de hemel in het eerste deel van de serie Cursed. Door haar hoofdrol als Hannah Baker in 13 Reasons Why hadden we natuurlijk al een prachtige performance kunnen verwachten, maar ze heeft ons absoluut niet teleurgesteld. Benieuwd of er ook een vervolgdeel aan zit te komen? Lees hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Cursed seizoen 2 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van Cursed over?

Een jonge vrouw wordt wakker met een goddelijk artefact in haar rug en raakt verstrikt in een oorlog tussen de krachten van de Hemel en de Hel.

Titel: Cursed
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Avontuur, Drama, Fantasy
Makers: Frank Miller, Tom Wheeler
Cast: Katherine Langford, Sebastian Armesto, Shalom Brune-Franklin
IMDb: 5.9 uit 26.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Bestel: Bekijk direct op Bol.com

Wanneer komt Cursed seizoen 2 op Netflix in België?

Let op: spoilers! Het bizarre plot van de serie dompelde the Fey in rouw en wraak, maakte Morgana tot The Widow, gaf Merlin het zwaard, toonde The Weeping Monk als Lancelot en werpd de vraag op of hij aan de zijde van Arthur gaat vechten met Squirrel/Percival aan zijn zij. Gawain liet het leven aan het einde van seizoen 1 (samen met vele anderen tijdens het eindgevecht tussen the Fey, the Red Spear en the Red Paladins) en Nimue werd geraakt door Sister Iris’ pijlen en in het meer gegooid.

Zo leek er genoeg stof over om een tweede seizoen van Cursed te produceren, maar helaas loopt de werkelijkheid anders. Op 9 juli 2021, bijna een jaar na de release van seizoen 1 op 17 juli 2020, wist Deadline te vermelden dat er geen tweede seizoen van de fantasyserie wordt gemaakt. Netflix heeft er wel heel lang over gedaan om het nieuws te melden, want meestal wordt na een paar weken of maanden al bekend hoe de toekomst van een serie eruit zal zien.

De streamingdienst heeft geen verklaring gegeven over de reden om van een tweede seizoen van Cursed af te zien. Vaak wordt de beslissing voor verlenging of cancellen gebaseerd op een afweging van kijkcijfers en productiekosten. Blijkbaar zag Netflix niet genoeg heil (of winst) in de maak van een vervolgseizoen.

→ Het originele boek van Cursed vind je hier 📚