De Twaalf seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Een nieuw Vlaams kijkcijferkanon arriveerde inmiddels al een tijdje geleden op Netflix. De Twaalf, ook bekend als The Twelve in niet-Nederlandstalige landen, is nu een paar jaar te zien op Netflix in België. Het scenario werd bij het filmfestival van Cannes al bestempeld als de allerbeste. Het eerste seizoen moet volgens fans natuurlijk worden opgevolgd met een tweede deel. Lees snel verder voor het antwoord op de vraag: wanneer komt De Twaalf seizoen 2 op Netflix? Ook vind je alles wat we tot nu toe weten over het nieuws, de cast en de trailer van de nieuwe afleveringen.

Wanneer komt De Twaalf seizoen 2 op Netflix in België?

Meestal laat Netflix pas na een paar weken of maanden weten of een serie wordt verlengd met een nieuw seizoen. Het verlengen of stoppen van een serie is meestal gebaseerd op een afweging van productiekosten en kijkcijfers. Toch bleef nieuws over eventueel nieuwe afleveringen van De Twaalf heel lang uit.

Nu blijkt er echter een doorbraak te zijn, want recentelijk is bekendgemaakt dat De Twaalf een vervolgseizoen zal krijgen. VRT liet weten dat er een de juryleden zich deze keer over een nieuwe zaak zullen buigen onder de titel: ‘Assepoestermoord’. Hierin worden een vader en dochter, Anton en Julie, aangeklaagd voor de aantijging dat zij hun partner/stiefmoeder Marianne vermoord zouden hebben. Wanneer Julie schuld bekent en aangeeft in haar eentje te hebben gehandeld, vermoedt de jury dat ze haar vader wilt beschermen. Hebben ze de moord samen gepleegd? Daarover zal de twaalfkoppige jury moeten oordelen.

Goed nieuws dus voor liefhebbers van de serie, maar het tijdsbestek is nog wel een vraagstuk. Meestal duren opnamen en nabewerking wel meerdere maanden, dus het is realistisch om de komst van het vervolgseizoen niet te verwachten voor eind 2022 of begin 2023. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekend wordt gemaakt.

Waar gaat het verhaal van De Twaalf over?

Twaalf juryleden, elk met hun eigen problemen, moeten beslissen over het lot van een vrouw die ervan wordt beschuldigd haar beste vriendin en dochter te hebben vermoord.

TitelDe Twaalf
Jaar2019-
SoortSerie
TaalNederlands
Duur2 seizoenen
GenreDrama, Thriller
IMDb7,5 uit 4.900 stemmen
MakerSanne Nuyens, Bert van Dael
CastMaaike Cafmeyer, Josse de Pauw, Maaike Neuville, Charlotte de Bruyne, Johan Heldenbergh, Mieke de Groote, Titus de Voogdt, Lynn van Royen, Tom Vermeir
KijkenBekijk direct op Netflix

→ De Twaalf is ook hier te bekijken 🍿

Komt er een De Twaalf seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niet bekend of er ook een derde seizoen van De Twaalf zal worden gemaakt door Netflix, omdat de komst van S2 nog maar net officieel bevestigd is. We houden je op de hoogte via de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van De Twaalf seizoen 2?

Er is nog geen trailer gedeeld van het tweede seizoen, maar je kunt de beelden van deel 1 wel alvast hieronder bekijken om in de stemming te komen.


Synopsis: Netflix