Spannende detectiveserie ‘Der Pass’ staat vanaf vandaag op Disney+

Vond je de Zweeds-Deense serie The Bridge leuk? Dan moet je eigenlijk ook de Duits-Oostenrijkse variant Pagan Peak (Der Pass) uit 2019 kijken. Vanaf vandaag is het volledige eerste seizoen van de serie bij Disney+ te streamen.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Eerste seizoen van Pagan Peak (Der Pass) is vanaf woensdag 20 oktober 2021 te zien op Disney+

Tussen de nieuwe films en series op Disney+ in oktober 2021 zaten een paar mooie titels, waaronder de lancering van de Marvel-film Black Widow zonder VIP-toegang en nieuwe afleveringen van Y: The Last Man, American Horror Stories, Only Murders in the Building en Dat Ene Woord: Feyenoord. Daarnaast werd al van tevoren bekendgemaakt dat we van de Duits-Oostenrijkse serie Pagan Peak / Der Pass konden gaan genieten vanaf woensdag 20 oktober 2021. Alle 8 afleveringen zijn nu te zien bij Disney+.

In de serie wordt een gruwelijk geënsceneerd lijk in de Alpen gevonden, precies op de Duits-Oostenrijkse grens. Daardoor komen twee onderzoekers uit de beide landen samen de zaak oplossen. Voor Ellie Stocker is dit de eerste grote uitdaging in haar carrière. Haar collega Winter wil geen politieagent meer zijn. Bekijk Pagan Peak nu hier op Disney+.

Gelijkenissen met The Bridge

Wie de Zweeds-Deense hitserie The Bridge (origineel bekend als Bron/Broen) gezien heeft, zal ongetwijfeld gelijkenissen herkennen tussen de verhaallijnen. Pagan Peak wordt ook gezien als de Duitstalige versie van de Scandinavische detectiveserie. In beide verhalen komt een gruwelijke moord voor op een landsgrens waardoor de twee politiebureaus uit de verschillende landen met elkaar samen zullen moeten werken om de moord op te lossen.

Tweede seizoen van Pagan Peak is in de maak

Benieuwd of je na één seizoen alweer door je nieuwe bingewatchverslaving heen zal zijn? Maak je maar niet druk, want door het succes van het eerste seizoen hebben de makers besloten om ook een tweede set afleveringen van Pagan Peak te produceren. Het filmen begon al een tijd geleden en we verwachten de komst van seizoen 2 ergens in 2022, maar momenteel is nog niet bevestigd dat het nieuwe seizoen dan ook naar Disney+ in België zal komen. We houden je op de hoogte via onze website en social media kanalen.

Verhaal, informatie en trailer van Pagan Peak op Disney+

Wanneer een gruwelijk geënsceneerd lijk in de Alpen wordt gevonden, juist op de Duits-Oostenrijkse grens, sturen de twee landen twee onderzoekers om de zaak op te lossen. Voor Ellie Stocker (Julia Jentsch) uit Berchtesgaden is dit de eerste grote uitdaging in haar carrière. De toegewijde onderzoekster gooit zich volledig in het onderzoek. Dit staat in fel contrast met haar cynische collega Gedeon Winter (Nicholas Ofczarek) uit Salzburg, die blijkbaar al lang geen politieagent meer wil zijn en initieel geen interesse toont om samen te werken. Wanneer er echter meer lichamen rond de Duits-Oostenrijkse grens worden gevonden, is het duidelijk dat de onderzoekers met een intelligente seriemoordenaar te maken hebben wiens slechte daden enkel kunnen worden stopgezet door samen te werken. “Het rode seizoen komt eraan” – het bericht dat de misdadiger achterlaat, de selectie van de slachtoffers, de spectaculaire enscenering van de lijken en de herhaaldelijk achtergelaten mystieke symbolen duiden van in het begin op een irriterend misaadpatroon. De onderzoekers moeten antwoorden vinden voordat de moordenaar weer toeslaat. In hun jacht op een uiterst bedreven seriemoordenaar dringen de detectives niet enkel dieper door in de donkere valleien, ouderwetse gewoontes en de mystiek van de regio, maar ook in de waanzinnige wereld van een psychopathische moordenaar die een duivels “werk” wil creëren.

TitelPagan Peak / Der Pass
Jaar2018
SoortSerie
TaalDuits
Duur1 seizoen van 8 afleveringen
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb8.0 uit 4.800 stemmen
MakersCyrill Boss, Philipp Stennert
CastJulia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Christian Baumann, Lucas Gregorowicz, Hanno Koffler
Synopsis: Disney+