Bekijk nu de eerste teaser van Netflix’ kostuumdrama ‘Die Kaiserin’ (vanaf september te zien)

Nog maar een maand aftellen en dan kunnen we eindelijk kijken naar de Duitse serie ‘Die Kaiserin’ (ook bekend als The Empress). Fans van kostuumdrama’s als Bridgerton en The Crown kunnen ongetwijfeld niet meer wachten tot de zesdelige serie op donderdag 29 september 2022 gelanceerd wordt, maar gelukkig heeft Netflix nu eindelijk de eerste teaser trailer met ons gedeeld. Je bekijkt hem hierboven.

Dit is waar het verhaal van de Netflix-serie ‘The Empress’ over gaat

Het verhaal van keizerin Sisi is natuurlijk al meermalen naar het witte doek gebracht, met The Empress als de nieuwste toevoeging. Het draait om Elisabeth ‘Sisi’ von Wittelsbach (Devrim Lingnau), de hertogin en prinses van Beieren, ergens in de tweede helft van 1800. Op zestienjarige leeftijd stapt zij in het huwelijksbootje met Franz Jozef (Philip Froissant), de keizer van Oostenrijk, waardoor ze keizerin van dit land wordt.

De relatie tussen de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Sisi moet na de trouwerij de strijd aangaan met haar schoonmoeder en Franz’ broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Wie kan Sisi vertrouwen en hoe hoog is de prijs om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn?

Verhaal en informatie van de serie

In het Oostenrijk van de 19e eeuw staat de liefde van de passievolle en rebelse Sisi en keizer Franz Joseph onder druk door intriges en machtsstrijd aan het Weense hof.

TitelThe Empress / Die Kaiserin
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 6 afleveringen
TaalDuits
CategorieDrama, Historie, Politiek
Release datum29 september 2022 (09:00 uur ‘s ochtends)
MakerKatharina Eyssen
CastDevrim Lingnau, Philip Froissant, Melika Foroutan, Johannes Nussbaum, Elisa Schlott, Jördis Triebel, Almila Bagriacik, Wiebke Puls

Synopsis en afbeelding: Netflix