Verander nu je Disney Plus-abonnement van maand naar jaar

Door de groeiende populariteit van Disney+ willen steeds meer mensen hun abonnement wijzigen van een maandabonnement naar een jaarabonnement, maar ook omgekeerd zijn er kijkers die de voorkeur geven aan een flexibel abonnement. Het is op dit moment door de aankomende uitbreiding en prijsverhoging bij de streamingdienst echter nog voordeliger om voor een langdurig abonnement te kiezen. Hieronder leggen we uit hoe je flinke korting kunt pakken op Disney+ voor je abonnement om te zetten en geven we stap voor stap aan hoe het wijzigen van je abonnement werkt.

Hoe wijzig je je abonnement op Disney+ van betaling per maand naar per jaar (of andersom)?

Het is ontzettend simpel om je abonnement op Disney+ te wijzigen van een maandelijkse betaling naar een betaling per jaar. Hieronder geven we stap voor stap aan hoe dat werkt. Wat belangrijk is om te weten, is dat het bij Disney+ niet mogelijk is om je abonnement te veranderen met de druk op een knop. Je dient hiervoor je oude abonnement op te zeggen en een nieuw abonnement aan te vragen.

Zo verander je in 5 simpele stappen je Disney+ lidmaatschap van een maandabonnement in een jaarabonnement (of omgekeerd).

 1. Ga direct naar de website van Disney+ op een computer en log in bij je account

  Het is niet mogelijk om dit via je telefoon, gameconsole, smart TV-app o.i.d. te doen, dus zorg dat je een laptop of PC vindt om via je browser naar de website van Disney+ te gaan.

 2. Ga rechtsboven naar je profiel en klik vervolgens op ‘Account’

  Als je via de Google Play Store of Apple App Store een abonnement op Disney+ hebt genomen, zul je ook via die kanalen je abonnement op stop moeten zetten.

 3. Klik op onder het kopje Abonnement op ‘Disney+ (maandelijks)’

  Als je het omgekeerde wilt doen (van jaar naar maand wijzigen), staat hier ‘Disney+ (jaarlijks)’. Als je van maandelijks naar jaarlijks wijzigt, geeft Disney+ echter een korting van 15% op je abonnementsprijs. Meer informatie vind je op de pagina over de voordelen van een jaarabonnement op Disney+.

 4. Klik op ‘Abonnement opzeggen’

  Je oude (maand)abonnement bij Disney+ is opgezegd en je kunt nu je nieuwe (jaar)abonnement aanvragen. Met betrekking tot de aanstaande prijsstijging van Disney+ betekent dit dat je bij het afsluiten van een nieuw abonnement op uiterlijk 22 februari 2021 de oude verlaagde prijs met korting krijgt tot je eerste facturering na 23 augustus 2021.

 5. Klik hier om opnieuw naar de website van Disney+ te gaan en sluit een nieuw (jaar)abonnement af

  Wat belangrijk is om te weten, is dat dit op hetzelfde account pas mogelijk is na je laatste facturatie. Als je op de 15e van een maand je huidige abonnement hebt afgesloten en je hebt je abonnement op de 6e opgezegd, dan moet je bij hetzelfde account tot de 16e wachten om een nieuw (jaar)abonnement af te sluiten. Zo behoud je alle kijklijsten en profielinformatie die je op je account hebt aangemaakt. Je kunt echter ook een nieuw e-mailadres gebruiken om direct een nieuw account te krijgen.

Wat zijn de verschillen in prijs tussen de twee abonnementen op Disney+?

Op dit moment kost een abonnement op Disney+ €8.99 per maand of €89.90 per jaar (omgerekend €7.49 per maand). Het verschil tussen deze twee abonnementen is ongeveer een korting van 15%.

Voor welke huidige en nieuwe abonnees geldt de aankomende prijsverhoging?

De prijs van Disney+ wordt vanaf 23 februari 2021 met ongeveer 29% procent verhoogd voor alle nieuwe abonnees. Dat is de dag dat er ook allemaal nieuwe films en series in de categorie Star op Disney+ zullen verschijnen.

Als huidige abonnee betaal je nog tot een half jaar na het invoeren van de prijsverhoging de oude lagere prijs, terwijl nieuwe abonnees direct de vernieuwde hogere prijs gaan betalen. Ga dus direct naar Disney+ om nu nog een goedkoper abonnement af te sluiten voor de oude prijs.

Een uitgebreide uitleg hierover en meer informatie over de prijsstijging vind je op de pagina voor wie geldt de prijsverhoging bij Disney+ en vanaf wanneer?

Waarom zou je je abonnement op Disney+ wijzigen?

Je krijgt op dit moment dubbele korting door je abonnement op Disney+ te veranderen van een maandabonnement naar een jaarabonnement. In totaal kan dat oplopen tot een voordeel van maar liefst 35%, waardoor je in feite ruim 4 van de 12 maanden gratis naar Disney+ kunt kijken. Ga dus direct naar Disney+ om nu nog een goedkoper abonnement af te sluiten voor de oude prijs.

Als je binnenkort na de prijsverhoging een maandabonnement afsluit, dan betaal je namelijk 12 maanden lang €8.99, wat neerkomt op een totaalbedrag van €107.88 per jaar. De slimme abonnee neemt dus nu een jaarabonnement, waar je het volledige komende jaar slechts €69.99 voor betaalt. Zo betaal je maar liefst 35% minder en kost een abonnement je omgerekend nog maar €5.85 in plaats van €8.99 per maand. Een koopje dus!


 1. Hoe wijzig je je abonnement op Disney+ van betaling per maand naar per jaar (of andersom)?

  In de 5 simpele stappen in dit artikel zeg je je oude (maand)abonnement bij Disney+ op en kun je direct een nieuw jaarabonnement afsluiten. Zo bespaar je veel geld. Ook omgekeerd is dit mogelijk: van jaar naar maand wijzigen.

 2. Wat zijn de verschillen in prijs tussen de twee abonnementen op Disney+?

  Je krijgt maar liefst 15% korting op een jaarabonnement. Meer informatie vind je op de pagina wat kost Disney+.

 3. Voor welke huidige en nieuwe abonnees geldt de aankomende prijsverhoging?

  Vanaf 23 februari 2021 komt de categorie Star op Disney+ en wordt de prijs van de streamingdienst verhoogd voor nieuwe abonnees. Huidige abonnees betalen de huidige prijs tot hun eerste facturatie na 23 augustus 2021, dus met een half jaar extra voordeel.

 4. Waarom zou je je abonnement op Disney+ wijzigen?

  Als je uiterlijk op 22 februari een abonnement op Disney+ afsluit, betaal je nog de oude prijs. In combinatie met het voordeel van een jaarabonnement betaal je zo maar liefst 35% minder voor een abonnement nu dan straks.