Disney Plus app op de Samsung Smart TV

Heb je een Samsung Smart TV en wil je naar streamingdienst Disney+ in België kijken? Hier vind je of er een app voor jouw televisie in België is en worden meer tips gegeven om met elke televisie naar deze magische streamingdienst te kijken.

Disney Plus app op de Samsung Smart TV

Ben jij het gewend om naar al je favoriete films en series van bijvoorbeeld Netflix en Amazon Prime Video te kijken via je Samsung Smart TV? En heb je al je Disney+ abonnement met korting gescoord? Dan is het ook tijd om je televisie in de aanslag te zetten om direct te beginnen met streamen! Gelukkig heeft The Walt Disney Company apps beschikbaar gesteld voor de streamingdienst op slimme televisies. Welke modellen van de televisies over deze apps beschikken, vind je hieronder.

Samsung Smart TV modellen met applicatie voor Disney Plus

De helpdesk van Disney heeft het volgende aan ons laten weten over de modellen van de televisies die over de Disney+ app beschikken op dit moment:

Disney+ ondersteunt Samsung tv’s vanaf 2016 (met HD-video-ondersteuning) die gebruikmaken van het Tizen-besturingssysteem. Voor de beste ervaring raden we een snelle internetverbinding aan en een Smart-tv met de meest recente versie van het besturingssysteem. Samsung-tv’s met het Orsay OS worden niet ondersteund en het gebruik van de ingebouwde webbrowser wordt niet ondersteund op een Samsung-tv. Alle componenten, inclusief HDMI-kabels, moeten digitale content met hoge bandbreedte voor Disney+ ondersteunen. Oudere audio- en videocomponenten kunnen een impact hebben op de kwaliteit en werken mogelijk helemaal niet.

Wanneer krijgen de andere Samsung Smart TV modellen ook een app

Disney+ heeft helaas niet laten weten of en wanneer de overige modellen van de Samsung Smart TV een applicatie van de streamingdienst krijgen. Het is dus mogelijk dat de app voor deze modellen niet meer zal volgen. Als jij één van de Samsung Smart TV’s zonder app heb, kun je echter met de onderstaande tip alsnog Disney+ via je televisie kijken!

Tip: zo kun je toch Disney+ op elke televisie streamen!

Gelukkig zijn er meerdere opties om met elke televisie, ook de Samsung Smart TV, naar Disney+ te kijken. Die opties zetten we hieronder op een rijtje en beschrijven we uitgebreid na het klikken op de link in het artikel over Disney Plus streamen via je TV.

  1. AANRADER: Stream Disney+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop
  2. Download de Disney+ applicatie via je Playstation 4
  3. Deel je scherm via een HDMI-kabel
  4. Kijk via een webbrowser op je televisie

Aanrader: Google Chromecast

Mediaplayers zoals de Apple TV en Chromecast maken het heel simpel om een film of serie vanaf Disney+ op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. De Chromecast is een heel stuk goedkoper dan de Apple TV en maakt het mogelijk om van elke televisie een soort Smart TV te maken die goed samenwerkt met de Disney+ app op een ander apparaat. Je kunt goedkoop de Chromecast via Bol.com en Chromecast via Amazon bestellen.