Disney Plus via de Apple TV op je televisie kijken

Vanaf 15 september 2020 kun je naar Disney+ kijken in België. Benieuwd hoe je dat via je Apple TV doet? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Hier vind je stap voor stap uitleg over het kijken naar Disney Plus via de Apple TV op je televisie.

Disney Plus streamen naar je televisie via de Apple TV

Gelukkig werkt Disney+ samen met Apple, waardoor je nu via de Apple TV met een speciale app naar je favoriete films en series van Disney+ kunt kijken. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dat werkt. Heb je nog geen Apple TV? Je kunt hem hier bij Bol.com of hier bij Amazon bestellen.

Stap voor stap: Disney Plus via je Apple TV

Benodigde tijd: 2 minuten

Op deze manier kun je via je Apple TV naar alle films en series op Disney+ kijken op je televisie.

  1. Registreer je via deze pagina voor een abonnement bij Disney+

    Tip: maak gebruik van de kortingsdeal.

  2. Start je Apple TV op en zoek naar de Disney+ app

    Heb je nog geen Apple TV? Je kunt hem hier bij Bol.com of hier bij Amazon bestellen.

  3. Log in met je Disney+ account en begin met streamen

    Heb je nog geen account bij Disney+? Ga dan terug naar stap 1.

Disney Plus België TV televisie
In ons artikel over de Disney+ in België streamen via je TV vind je meer informatie over alle alternatieve mogelijkheden om alle films en series van deze streamingdienst op je grote televisiescherm te bekijken.

Alternatieve manieren om te streamen via je televisie

Heb je geen Apple TV of werkt deze manier niet? Wees niet getreurd, want door middel van de onderstaande methoden kun je alsnog gewoon naar het volledige aanbod van films en series op Disney+ kijken op het grote scherm van je televisie.

1. Download de app voor Disney Plus op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app inmiddels al beschikbaar is voor jouw televisie. Mocht je televisie in de app store voor België nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

2. Stream via een Google Chromecast vanaf je mobiel, tablet of laptop

Een veel goedkoper alternatief voor de Apple TV is de Google Chromecast. In plaats van over de €100, ben je hiermee voor een paar tientjes al klaar. Bovendien werkt het systeem goed samen met alle Android apparaten, maar ook met alle Apple apparaten. Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

3. Download de Disney+ applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Disney Plus, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem. Meer uitleg hierover geven we in het artikel over de Disney+ app op de Playstation 4.

4. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Disney+ te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series van Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars of Disney.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

5. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Disney+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Disney+ website op, log in bij je account en begin met streamen.

6. Gebruik de Disney Plus app op je TV mediabox van Proximus

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om de applicatie van Disney Plus op een mediabox van Telenet, maar wel bij Proximus! Meer hierover lees je in ons artikel over Disney Plus kijken als Proximus klant via je televisie.

Via de pagina over de Disney+ deal bij Proximus en Disney+ voor Telenet klanten, houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van de streamingdienst bij deze twee grote providers.

Aanmelden voor een Disney Plus account om via je PS4 naar de TV te streamen

Voor al deze opties om naar de streamingdienst op groot beeldscherm te kijken, zul je wel eerst een account bij Disney Plus moeten hebben. Hiervoor kun je je aanmelden op de website. Via deze pagina kun je direct naar Disney+ kijken.