Nieuw op Disney+ deze kerst: magische Colombiaanse animatiefilm ‘Encanto’

Het is tijd voor een magische nieuwe animatiefilm bij Disney+, want binnenkort wordt Encanto aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd. Het kerstweekend van 2021 wordt op vrijdagochtend om 09:00 uur ingeluid met deze nieuwe film voor de hele familie.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Animatiefilm ‘Encanto’ komt op vrijdag 24 december 2021 naar Disney+ in België

De scenarioschrijvers van deze nieuwe Disneyfilm zijn geïnspireerd geraakt voor dit verhaal toen ze op studiereis waren naar Colombia. Je kunt dus veel mooie muziek verwachten die je meeneemt naar dat prachtige land.

Het nummer dat je in de trailer al voorgeschoteld kreeg (“Colombia, Mi Encanto”) werd gezonden door Carlos Vives. Hij heeft 17 GRAMMY’s en Latin GRAMMY’s gewonnen en is een zanger, songwriter en acteur uit Santa Marta (Colombia). Zelf vertelt hij hierover: “Dit lied viert de magische diversiteit van Colombia. Ik kan niet wachten om te zien hoe de combinatie tussen de muziek met de beelden en personages geïnspireerd door de ‘encanto’ van Colombianen uiteindelijk uitvalt.”

Hoe laat zal Encanto op Disney+ te zien zijn?

De kids zitten vanwege de lockdown thuis, dus ouders zullen vanaf ‘s ochtends vroeg al af zitten tellen naar de release van Encanto. Op vrijdag 24 december kun je ze vanaf 09:00 uur voor de TV zetten, want dan zal de nieuwe film online verschijnen op Disney+. Ga direct naar Encanto op de officiële website van Disney+.

Dikke tip: zorg dat je even 2 uurtjes vrij kunt nemen van je werk, want met een gemiddelde van een 7,6 uit 14.000 stemmen op IMDb wordt de film uitstekend beoordeeld door kijkers. Absoluut een leuke filmtip voor de hele familie dus.

‘Encanto’ (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

“Encanto” van Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek, Encanto genaamd. De magie van de Encanto heeft elk kind van de familie gezegend met een unieke gave, uiteenlopend van spier- tot geneeskracht—elk kind op één na, Mirabel. Als ze ontdekt dat de magie die de Encanto omringt in gevaar is, beseft Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is.

TitelEncanto
Jaar2021
SoortFilm
Duur1 uur en 42 minuten
GenreAnimatie, Komedie, Drama
IMDb7,6 uit 14.000 stemmen
RegisseurJared Bush, Byron Howard
CastStephanie Beatriz, Wilmer Valderrama, Diane Guerrero, María Cecilia Botero, John Leguizamo, Mauro Castillo, Jessica Darrow, Angie Cepeda, Carolina Gaitán

Synopsis: Disney