Disney+ lanceert GroupWatch en laat je samen films en series kijken

Streamingdienst Disney+ schiet je te hulp in eenzame tijden. Tijdens de lockdown van het Coronavirus lanceert het namelijk de Disney+ GroupWatch functie, waardoor je samen op afstand naar dezelfde film of serie kunt kijken. In dit artikel vind je wat de functie om samen te streamen precies inhoudt en hoe het werkt.

Wat is Disney+ GroupWatch?

Disney+ GroupWatch is een nieuwe functie van de streamingdienst van The Walt Disney Company, waardoor je samen online naar films en series kunt kijken. Je kijkt tegelijkertijd naar dezelfde titel en kunt met elkaar communiceren of het scherm bedienen, waardoor je op afstand toch een beetje het gevoel hebt alsof je samen lekker thuis op de bank aan het streamen bent.

Een uitkomst dus voor mensen die films en series samen willen kijken, maar niet altijd bij elkaar in de buurt zijn. De functie werd eerder al in de Verenigde Staten uitgebracht en is sinds de herfst van 2020 ook in België beschikbaar. Zo werd hij geïnstalleerd tijdens de tweede lockdown van de Coronacrisis. Dat kan helpen om het gemis aan menselijk contact wat te verzachten.

Mobiel met Disney Plus GroupWatch functie
De GroupWatch functie is te vinden bij het icoontje met drie poppetjes
Disney Plus GroupWatch films series streamen online
Je kunt mensen uitnodigen voor een stream via de witte knop met het blauwe plusje

Hoe werkt de GroupWatch functie van Disney+?

Het mooie is dat deze nieuwe functie voor iedereen beschikbaar is en erg gebruiksvriendelijk is. Het werkt als volgt:

 1. Als je nog geen Disney+ account hebt, maak er hier dan één aan
 2. Log in met je inloggegevens bij je account
 3. Kies een film of serie en klik op het icoontje van drie poppetjes naast de knop met afspelen
 4. Klik op de knop uitnodigen (te zien als een wit bolletje met een + erin) om je unieke link te creëren
 5. Deel je link via mail, Whatsapp of ander medium met de mensen met wie je samen wilt streamen
 6. Klik op de blauwe knop met de tekst start met streamen
 7. Gelukt! Veel kijkplezier!

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Wat kun je allemaal met de nieuwe GroupWatch functie op Disney+?

Gelukkig zijn er een paar leuke dingen toegevoegd aan deze functie van Disney+. Zo kun je bijvoorbeeld met 6 emoticons reageren tijdens de stream. De 6 icoontjes die je tijdens het streamen kunt sturen worden door The Walt Disney Company als volgt genoemd:

 • Vind ik leuk
 • Lachend
 • Verdrietig
 • Boos
 • Bang
 • Verrast
Reactie op films en series bij Disney+ GroupWatch
Je kunt met 6 emoticons reageren tijdens een Disney+ GroupWatch stream.

Verder kan iedereen die deelneemt aan de stream de film of serie pauzeren, stoppen, terugspoelen, doorspoelen, etcetera. Laten we hopen dat er dus geen vervelende vrienden of familieleden tussen zitten die deze macht gaan misbruiken. Toch is deze functie erg handig, want iedereen dit iets gemist heeft kan zelf aan de knoppen draaien zonder dit aan de organisator van de stream te hoeven vragen.

Iedere deelnemer aan de Disney+ GroupWatch stream kan de film of serie pauzeren, stoppen, doorspoelen of terugspoelen.

Verder is het van belang om te vermelden dat de functie beschikbaar is op de meeste apparaten waarop je Disney+ kunt kijken. Zo kun je dus een stream starten of volgen vanaf je laptop of telefoon, maar ook vanaf je tablet of Smart TV. Veel kijkplezier!

Kun je met een maximaal aantal mensen tegelijk kijken?

Het is mogelijk om met maximaal 6 mensen tegelijkertijd te streamen met GroupWatch. Zij moeten allemaal afzonderlijk over een Disney+ abonnement beschikken. Natuurlijk is het dus ook mogelijk om gewoon met één ander iemand naar een stream te kijken. De enige tekortkoming die jammerlijk is, is dat je dus niet een stream kan delen als je samen een Disney+ account deelt.


Wat is Disney+ GroupWatch?

Met de GroupWatch functie op Disney+ kun je samen op afstand naar een film of serie kijken.

Hoe werkt de GroupWatch functie van Disney+?

In dit artikel leggen we in 7 eenvoudige stappen uit hoe je een gedeelde stream op Disney+ met de GroupWatch functie start. Het is heel eenvoudig!

Wat kun je allemaal met deze nieuwe functie?

Alle deelnemers aan de stream kunnen de film of serie stoppen, pauzeren, doorspoelen, terugspoelen, etcetera. Ook kun je allemaal reageren met 6 soorten emoticons, welke in dit artikel te zien zijn.

Kun je met een maximaal aantal mensen tegelijk kijken?

Je kunt de Disney+ GroupWatch functie met maximaal 6 mensen tegelijk in één stream gebruiken en iedereen moet over een eigen Disney+ abonnement beschikken.