Disney Plus via de Playstation 4 op TV kijken

Vanaf 15 september 2020 kun je naar Disney+ kijken in België. Benieuwd hoe je dat via je PS4 spelcomputer doet? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Hier vind je stap voor stap uitleg over het kijken naar Disney Plus via de Playstation 4 op je TV.

Disney Plus streamen naar je TV via de Playstation 4

Gelukkig werkt Disney+ samen met Sony, de maker van de Playstation, om te zorgen dat jij via je spelcomputer naar alle films en series op deze magische streamingdienst kunt kijken. Daarom vind je hieronder stap voor stap op welke manier je naar Disney+ kijkt op je televisiescherm via de Playstation 4. Deze methode werkt overigens ook op nieuwe spelcomputers, zoals de Playstation 5.

Stap voor stap: Disney Plus via je Playstation 4

Benodigde tijd: 2 minuten

Op deze manier kun je via je Playstation 4 spelcomputer naar alle films en series op Disney+ kijken op je TV.

 1. Registreer je via deze pagina voor een abonnement bij Disney+

  Tip: maak gebruik van de kortingsdeal.

 2. Start je PS4 op en ga naar de Playstation Store

  Dit is een aparte app op je Playstation.

 3. Zoek op Disney+ en installeer de gratis app

  Dit doe je door bij deze app op downloaden te klikken.

 4. Log in met je Disney+ account en begin met streamen

  Heb je nog geen account bij Disney+? Ga dan terug naar stap 1.

Disney Plus België TV televisie
In ons artikel over de Disney+ in België streamen via je TV vind je meer informatie over alle alternatieve mogelijkheden om alle films en series van deze streamingdienst op je grote televisiescherm te bekijken.

Alternatieve manieren om te streamen via je televisie

Heb je geen Playstation 4 of werkt deze manier niet? Wees niet getreurd, want door middel van de onderstaande methoden kun je alsnog gewoon naar het volledige aanbod van films en series op Disney+ kijken op het grote scherm van je televisie.

1. Download de app voor Disney Plus op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app inmiddels al beschikbaar is voor jouw televisie. Mocht je televisie in de app store voor België nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

2. Stream Disney+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Disney+ applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook). In de volgende artikelen op Streamwijzer melden we meer over het gebruik van de Chromecast en Apple TV voor het streamen van Disney Plus op de TV.

3. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Disney+ te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series van Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars of Disney.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

4. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Disney+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Disney+ website op, log in bij je account en begin met streamen.

5. Gebruik de Disney Plus app op je TV mediabox van Proximus

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om de applicatie van Disney Plus op een mediabox van Telenet, maar wel bij Proximus! Meer hierover lees je in ons artikel over Disney Plus kijken als Proximus klant via je televisie.

Via de pagina over de Disney+ deal bij Proximus en Disney+ voor Telenet klanten, houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van de streamingdienst bij deze twee grote providers.

Aanmelden voor een Disney Plus account om via je PS4 naar de TV te streamen

Voor al deze opties om naar de streamingdienst op groot beeldscherm te kijken, zul je wel eerst een account bij Disney Plus moeten hebben. Hiervoor kun je je aanmelden op de website. Via deze pagina kun je direct naar Disney+ kijken.