Wanneer en voor wie gaat de prijsverhoging bij Disney+ in?

Op 11 december 2020 werd bekendgemaakt dat er een prijsverhoging bij Disney+ gaat worden doorgevoerd van 29% met de komst van Star. De abonnementen gaan naar €8.99/maand en €89.99/jaar. Dit wordt op 23 februari 2021 doorgevoerd, dus iedereen die nu nog een abonnement neemt (klik hiervoor op de onderstaande knop) wordt op het begin nog de oude prijs gerekend. Hieronder leggen we precies uit hoe dat zit.

Waarom wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd?

Disney is van plan om heel veel nieuwe Original films en series te publiceren en daarnaast worden onder het kopje Star vanaf 23 februari 2021 allerlei nieuwe titels voor volwassenen aan het aanbod toegevoegd. Om deze enorme boost in aanbod van de streamingdienst te kunnen bekostigen, wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd door het video on demand-platform.

Wat kost Disney+ nu en wat wordt de prijs binnenkort?

De prijs van Disney+ wordt met ongeveer 29% procent verhoogd. In de tabel hieronder vind je wat de nieuwe prijzen van de twee verschillende abonnementen van de streamingdienst zullen worden.

Oude prijsNieuwe prijs
€6.99 per maand€8.99 per maand
€69.99 per jaar€89.99 per jaar

Wanneer gaat de prijsverhoging bij Disney+ in?

Vanaf 23 februari 2021 zal de prijsverhoging bij Disney+ in gaan voor nieuwe abonnees van de streamingdienst. Dat is ook de datum dat de eerste films en series in de categorie Star toegevoegd worden aan het aanbod van Disney+.

Wat zijn de kosten voor huidige en nieuwe abonnees?

Als huidige abonnee betaal je nog tot een half jaar na het invoeren van de prijsverhoging de oude lagere prijs, terwijl nieuwe abonnees direct de vernieuwde hogere prijs gaan betalen. Ga dus direct naar Disney+ om nu nog een goedkoper abonnement af te sluiten voor de oude prijs.

De abonnementen worden pas vanaf 23 februari verhoogd, dus iedereen die uiterlijk op 22 februari 2021 een abonnement afsluit krijgt nog de oude prijs tot de eerste betalingsdatum na 23 augustus 2021 (met dus een half jaar speling). Dit laat een woordvoerder van Disney weten aan de redactie van Streamwijzer.

Voorbeeld 1: neem je uiterlijk op 22 februari 2021 een jaarabonnement, dan betaal je het eerste jaar €69.99 en daarna €89.99 per jaar. Neem je vanaf 23 februari 2021 een jaarabonnement, dan betaal je elk jaar €89.99.

Voorbeeld 2: neem je uiterlijk op 22 februari 2021 een maandabonnement, dan betaal je €6.99 tot de eerste betaling na 23 augustus 2021 en daarna betaal je €8.99 per maand. Neem je vanaf 23 februari 2021 een maandabonnement, dan betaal je elke maand €8.99.


 1. Waarom wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd?

  Disney+ voegt 1.000 nieuwe films en series toe aan Disney+ onder de categorie Star en produceert veel nieuwe Original film en series. Daarom wordt de prijs van de streamingdienst verhoogd.

 2. Wat kost Disney+ nu en wat wordt de prijs binnenkort?

  Momenteel kost een maandabonnement bij Disney+ €6.99 per maand, terwijl je 15% korting krijgt op een jaarabonnement en daar dus slechts €69.99 per maand betaalt. Binnenkort wordt de prijs €8.99 per maand en €89.99 per jaar, dus de prijs wordt met 29% verhoogd.

 3. Wanneer gaat de prijsverhoging bij Disney+ in?

  Vanaf 23 februari 2021 komt de categorie Star op Disney+ en wordt de prijs van de streamingdienst verhoogd.

 4. Wat zijn de kosten voor huidige en nieuwe abonnees?

  Als je uiterlijk op 22 februari een abonnement op Disney+ afsluit, betaal je nog de oude prijs. Pas vanaf de eerste betaling na 23 februari zul je de verhoogde prijs betalen. Iedere huidige abonnee krijgt nog tot 23 augustus de oude lagere prijs en hierna de vernieuwde hogere prijs. Vooral mensen die nu nog een jaarabonnement afsluiten kunnen dus veel voordeel behalen door bijna een jaar de oude in plaats van de nieuwe prijs te betalen, maar ook abonnees met een maandabonnement hebben ruim een half jaar extra korting ten opzichte van nieuwe abonnees.