Opgelet: Disney+ voert op 1 november een prijsverhoging door

Begin dit jaar gooide Disney+ de prijzen in Nederland omhoog. Belgische abonnees ontsprongen de dans, maar moeten er binnenkort helaas ook aan geloven. Op 1 november 2023 vindt er namelijk voor de tweede keer sinds de lancering van de streamingdienst een prijsverhoging plaats in België.

Disney+ verhoogt prijzen in België vanaf 1 november

Disney+ heeft aan de redactie van Streamwijzer bevestigd dat er op de Belgische markt, net als op de Nederlandse markt, een prijsverhoging aan zit te komen. De prijs van een maandabonnement gaat binnenkort stijgen, evenals de prijs van een jaarabonnement.

In Nederland gebeurde dit al eerder. Daar ging de maandelijkse prijs in januari 2023 omhoog van €8,99 naar €9,99 en steeg de prijs op jaarbasis van €89,90 naar €99,90. Vervolgens wordt de prijs per 1 november voor de tweede keer dit jaar verhoogd naar €10,99 per maand of €109,90 per jaar. Belgische abonnees konden nog even de oude prijs betalen bij de tussentijdse verhoging, maar moeten vanaf woensdag 1 november ook dit hogere bedrag neertellen om naar de content van Marvel, Star Wars, National Geographic, Star, Pixar en Disney te kunnen kijken.

Nog even profiteren: deze maand betaal je nog de oude prijs

Mocht je op dit moment nog twijfelen over het afsluiten van een Disney+-abonnement, dan loont het dus om in oktober nog een nieuw jaarabonnement af te sluiten. Je betaalt dan de oude prijs van €89,90, ruim 18% minder dan je vanaf 1 november kwijt bent. Hieronder zetten we de informatie over de Belgische prijsstijging overzichtelijk op een rijtje.

  • Maandabonnement: van €8,99 naar €10,99
  • Jaarabonnement: van €89,90 naar €109,90
  • Verschil tussen maand-/jaarabonnement: ongeveer 16,7% korting

Meer informatie over Disney+

Meer weten over de streamingdienst? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt. Ook informeren we je over al het laatste nieuws via je mail en onze social media-kanalen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.