Disney Plus kijken via Proximus op je TV – Uitleg

Sinds dinsdag 15 september 2020 is het zo ver: Disney+ is live in België! Ben je Proximus klant? Dan heb je dubbel geluk! Een deel van de klanten kan namelijk aanspraak maken op een jaar gratis Disney+ en bovendien kun je via bepaalde settopboxen (decoders) naar de streamingdienst kijken op de televisie. In dit artikel vind je stap voor stap uitleg over het kijken naar Disney Plus op je TV via Proximus.


Ga direct naar Disney+ voor een abonnement

Kijk nu naar Disney+ in België

✅ Toegang tot alle films en series van Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic en Marvel

✅ Onbeperkt streamen zonder reclames in (Ultra) HD via laptop, tablet, computer, mobiel en TV

✅ Kijk op 4 schermen tegelijk via tot 7 profielen

✅ Download films en series op 10 apparaten tegelijk

✅ Verkrijgbaar voor maar €6.99 per maand of €69.99 per jaar


Een jaar gratis Disney Plus voor Proximus klanten

Klanten van televisie-aanbieder Proximus hebben geluk! Kies of heb jij namelijk het pakket All Stars of All Stars & Sports, dan krijg je naast de al aanwezige onderdelen ook nog eens een jaar gratis Disney+ erbij. Dat zorgt ervoor dat je in je pakket de volgende onderdelen hebt:

Nieuwe klanten krijgen deze deal direct en bestaande klanten zullen een mail ontvangen waarin ze hun Disney+ abonnement kunnen activeren. Let op! Je moet dus wel All Stars-klant van Proximus zijn om toegang te krijgen tot deze actie.

Mocht je geen klant van Proximus zijn of geen All Stars klant, dan kun je via de officiële website van Disney+ nu alsnog ruim 15% korting op een abonnement krijgen. Vervolgens kun je op de onderstaande manier al je favoriete films en series van Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic en Marvel streamen via je televisie.

Disney Plus kijken via je Proximus settopbox / decoder

Voor de bovenstaande actie heeft TV-provider Proximus hard samengewerkt met Disney+. Vervolgens hebben de twee partijen weten te realiseren dat er, in tegenstelling tot bij Telenet, een app van Disney+ op de settopbox (decoder) van Proximus is geplaatst. Dat betekent dat jij met het Proximus kastje bij je televisie kunt inloggen bij je Disney+ account en vervolgens naar alle films en series kunt kijken.

Wel moet je hiervoor even checken of je het juiste kastje bij je televisie hebt staan. Het gaat namelijk om de Android TV decoder. Je vindt de app via de sectie met aanbevolen apps. Heb je een andere settopbox (decoder) dan de Android TV decoder, dan kun je een nieuwe aanvragen bij Proximus. Als je al All Stars of All Stars & Sports TV klant bent, moet je hiervoor naar kanaal 58 gaan en de instructies volgen. Ben je geen klant met All Stars of All Stars & Sports TV? Dan kun je via de officiële website van Proximus contact met ze opnemen om een nieuwe decoder (settopbox) aan te vragen.

In het stappenplan hieronder leggen we nog eens eenvoudig uit hoe je Disney+ kunt streamen via je Proximus televisie. Lukt het niet op deze manier? Ga dan naar de alternatieve manieren om te streamen om alsnog Disney+ via je televisie te bekijken.

Stap voor stap: Disney Plus via je Proximus settopbox

Benodigde tijd: 2 minuten

Op deze manier kun je via je Proximus settopbox (decoder) naar alle films en series op Disney+ kijken.

 1. Registreer je via deze pagina voor een abonnement bij Disney+

  Tip: maak gebruik van de kortingsdeal.

 2. Klant van Proximus? Check of je een Android TV decoder hebt

  Geen klant van Proximus? Ga door naar alternatieve manieren om te streamen.

 3. Check of je een Android TV decoder hebt

  Geen Android TV decoder? Vraag hem aan bij Proximus. Als je All Stars of All Stars & Sports TV klant bent, kan dat via de instructies op kanaal 58. Als je niet dat pakket hebt, kun je via de officiële website van Proximus contact opnemen om een Android TV decoder aan te vragen.

 4. Ga naar de aanbevolen apps

  Deze vind je op je Android TV decoder.

 5. Selecteer de Disney+ app.

  Log hierop in met de gegevens van je in stap 1 aangevraagde abonnement.

 6. Stream alle films en series op Disney+ via je Proximus settopbox app

  Gefeliciteerd! Je kunt nu via je box naar Disney+ kijken!

Disney Plus Proximus gratis abonnement
In ons artikel over de deal van Proximus en Disney+ vind je meer informatie over een mogelijk gratis jaar Disney+ als Proximus klant.

Alternatieve manieren om te streamen via je televisie

Heb je geen Android TV decoder van Proximus of ben je er überhaupt geen klant? Wees niet getreurd, want door middel van de onderstaande methoden kun je alsnog gewoon naar het volledige aanbod van films en series op Disney+ kijken op het grote scherm van je televisie.

1. Download de app voor Disney Plus op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app inmiddels al beschikbaar is voor jouw televisie. Mocht je televisie in de app store voor België nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

2. Stream Disney+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Disney+ applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je TV te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

3. Download de Disney+ applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Disney Plus, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem. Meer uitleg hierover geven we in het artikel over de Disney+ app op de Playstation 4.

4. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Disney+ te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series van Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars of Disney.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

5. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Disney+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Disney+ website op, log in bij je account en begin met streamen.

Aanmelden voor een Disney Plus account om via je Proximus TV te streamen

Voor al deze opties om naar de streamingdienst op groot beeldscherm te kijken, zul je wel eerst een account bij Disney Plus moeten hebben. Hiervoor kun je je aanmelden op de website. Via deze pagina kun je direct naar Disney+ kijken.