Disney Plus kijken via Telenet op je tv – Uitleg

Sinds dinsdag 15 september 2020 is het zo ver: Disney+ is live in België! Ben je Telenet klant? Dan verloopt het streamen van Disney’s streamingdienst via je televisie net iets anders dan bij tv-aanbieder Proximus. In dit artikel vind je stap voor stap uitleg over het kijken naar Disney Plus op je tv via Telenet.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Disney Plus voor Telenet klanten

Klanten van televisie-aanbieder Proximus hebben geluk, want zij krijgen bij het pakket All Stars of All Stars & Sports een jaar gratis Disney+ extra (lees hier meer over deze actie). Als Telenet klant heb je dat voordeel helaas niet, maar kun je wel via de officiële website van Disney+ nu alsnog ruim 15% korting op een abonnement krijgen. Vervolgens kun je op de onderstaande manier al je favoriete films en series van Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic en Marvel streamen via je televisie.

Disney Plus kijken via je Telenet settopbox / decoder

Klanten van Proximus kunnen ook via hun settopbox / decoder naar Disney+ kijken (lees meer over Disney+ op de Proximus decoder), maar klanten van Telenet kunnen dat helaas niet. Gelukkig is er wel een aantal alternatieve manieren om te streamen, zodat je alsnog gewoon Disney+ via je televisie te bekijken. Wij leggen ze hieronder stuk voor stuk aan je uit.

Alternatieve manieren om te streamen via je televisie

Wees niet getreurd, want door middel van de onderstaande methoden kun je alsnog gewoon naar het volledige aanbod van films en series op Disney+ kijken op het grote scherm van je televisie.

1. Download de app voor Disney Plus op je Smart TV

De makkelijkste manier om op je televisie naar Disney+ te kijken is om de app van de streamingdienst op je Smart TV te installeren. Het verschilt per merk en bouwjaar of de app inmiddels al beschikbaar is voor jouw televisie. Mocht je televisie in de app store voor België nog niet de Disney Plus app hebben, dan kun je gebruik maken van één van de andere hieronder beschreven opties om te streamen.

2. Stream Disney+ via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Disney+ applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je tv te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook). In de volgende artikelen op Streamwijzer melden we meer over het gebruik van de Chromecast en Apple TV voor het streamen van Disney Plus op de tv.

3. Download de Disney+ applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Disney Plus, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem. Meer uitleg hierover geven we in het artikel over de Disney+ app op de Playstation 4.

4. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Disney+ te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series van Pixar, National Geographic, Marvel, Star Wars of Disney.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

5. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Disney+ te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Disney+ website op, log in bij je account en begin met streamen.

Aanmelden voor een Disney Plus account om via je Telenet tv te streamen

Voor al deze opties om naar de streamingdienst op groot beeldscherm te kijken, zul je wel eerst een account bij Disney Plus moeten hebben. Hiervoor kun je je aanmelden op de website. Via deze pagina kun je direct naar Disney+ kijken.