Disney kondigt vervolgen op ‘Frozen 2’ en ‘Toy Story 4’ aan

Geweldig nieuws: gisteravond heeft Disney‘s CEO Bob Iger laten weten dat een aantal echte klassiekers in de toekomst een nieuwe sequel krijgen. Het gaat om Frozen, Toy Story en Zootopia.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney kondigt ‘Frozen 3’ en ‘Toy Story 5’ aan

Na Frozen 2 en Toy Story 4 (allebei verschenen in 2019) worden de franchises in de toekomst weer verder uitgebreid. Dit maakte Disney-baas Bob Iger gisteren bekend in een presentatie van de kwartaalcijfers. Hier zei hij volgens Deadline het volgende over:

🗣️ “Ik ben vandaag verheugd bekend te mogen maken dat we met een aantal sequels bezig zijn van onze meest bekende franchises, Toy Story, Frozen en Zootopia. Binnenkort zullen we meer over de producties bekendmaken, maar dit is een perfect voorbeeld van hoe we ons inzetten voor onze ongeëvenaarde merken en franchises.”
– Disney CEO Bob Iger

Wat Toy Story betreft heeft Disney de laatste tijd natuurlijk sowieso niet stil gezeten. Naast de al bestaande vier delen verscheen in 2022 ook de spin-off Lightyear, over de bekende astronaut Buzz Lightyear. Zowel Frozen 2 als Toy Story 4 brachten meer dan een miljard euro in het laatje.

Ook ‘Zootopia 2’ komt er in de toekomst aan

Hoewel deze franchise vorig jaar al uitgebreid werd met de serie Zootopia+, worden we ook verblijd met het nieuws dat er een Zootopia 2 gemaakt gaat worden. De eerste film over de pratende dieren verscheen in 2016 en in 2022 verschenen er zes korte afleveringen over een aantal personages, maar nu was het volgens de baas van Disney dus wel weer tijd voor een vervolg.

Releasedata zijn nog niet bekend

Op dit moment is nog niet bekend wanneer Frozen 3, Toy Story 5 en Zootopia 2 verschijnen. Waarschijnlijk duurt het nog wel even, maar aangezien we al zo lang aan het wachten zijn kan dat er ook nog wel bij. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.


Synopsissen: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.