Het nieuwe seizoen van ‘Doctor Who’ is deze week eindelijk te zien

Het is zover: eindelijk staat er weer een splinternieuw seizoen van Doctor Who op het programma. Deze week gaat de eerste nieuwe aflevering in première en die kijk je direct op Disney+. We vertellen je alles over het nieuwe seizoen.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit kun je verwachten van ‘Doctor Who’

Het veertiende seizoen van Doctor Who (en het eerste seizoen van deze hernieuwde versie) staat op het punt om te beginnen. Ncuti Gatwa, die je misschien wel kent van de serie Sex Education of de film Barbie, gaat aan de slag als vijftiende Doctor. Samen met zijn reisgenoot Ruby Sunday reist hij door tijd en ruimte, waarbij ze vrienden én vijanden maken. Zo komen ze oog in oog te staan met de machtigste tegenstander van de Doctor tot nu toe.

Het nieuwe seizoen gaat deze week van start

Disney+ is de nieuwe thuisbasis van Doctor Who. Dit wisten we al een tijdje, want al in 2022 maakte de streamingdienst van Disney bekend dat ze de exclusieve uitzendrechten van de iconische serie bemachtigd hadden. Hierdoor verschijnt de serie direct op het video on demand-platform. Daar bekijk je op zaterdag 11 mei de eerste twee afleveringen.

Vanaf dan wordt het verhaal van de Doctor en Ruby iedere zaterdag vervolgd, met de seizoensfinale op 22 juni. Dit levert onderstaand uitzendschema op.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Space Babies”Zaterdag11 mei 2024
2“The Devil’s Chord”Zaterdag11 mei 2024
3“Boom”Zaterdag18 mei 2024
4“73 Yards”Zaterdag25 mei 2024
5“Dot and Bubble”Zaterdag1 juni 2024
6“Rogue”Zaterdag8 juni 2024
7“The Legend of Ruby Sunday”Zaterdag15 juni 2024
8“Empire of Death”Zaterdag22 juni 2024

Meer informatie over de serie

De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.

TitelDoctor Who
Jaar2005-
SoortSerie
Duur14 seizoenen
TaalEngels
CategorieAvontuur, Drama, Sci-Fi
IMDb8,6 uit 224.000 stemmen
MakerSydney Newman
CastDavid Tennant, Matt Smith, Jenna Coleman, Karen Gillan, Peter Capaldi, Arthur Darvill, Billie Piper, Nicholas Briggs, Jodie Whittaker

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.