Documentaire over ‘Black Panther: Wakanda Forever’ nú te zien op Disney+

Hoewel Black Panther: Wakanda Forever pas sinds 1 februari op Disney+ staat, is het nu toch al de best bekeken Marvel-film aller tijden. Dit maakte de streamingdienst gisteren bekend. Maar hoe kwam deze populaire en geliefde film nu eigenlijk tot stand? Dat zien we in de documentaire Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Docu ‘The Making of Black Panther: Wakanda Forever’ nu te zien

Op Disney+ is vanaf vandaag de documentaire Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever te zien. Hierin worden we meegenomen achter de schermen van een van de populairste films ooit. Op welke Afrikaanse culturen zijn de prachtige kostuums geïnspireerd? Hoe zijn de indrukwekkende onderwaterscènes eigenlijk opgenomen? En hoe ging het er achter de schermen aan toe?

Door het plotselinge overlijden van acteur Chadwick Boseman, die de rol van Black Panther T’Challa op zich nam in Black Panther (2018), kreeg dit project een hele andere lading. Regisseur Ryan Coogler en verschillende castleden komen samen om hierover te praten. Zo biedt dit een uniek inkijkje in een van de grootste filmprojecten van de afgelopen tijd. De eerste beelden bekijk je alvast hieronder en de volledige docu is nu te zien op Disney+.

‘Black Panther: Wakanda Forever’ nu al de best bekeken Marvel-film

Slechts vijf dagen stond Black Panther 2 op Disney+ toen de streamingdienst liet weten dat dit bij hen nu de best bekeken Marvel-film aller tijden was. Ook in de bioscopen deed de film het erg goed; wereldwijd werd er meer dan 900 miljoen dollar mee in het laatje gebracht. Kijkers en critici zijn dan ook lovend. Zelfs op de 95ste Oscaruitreiking kan de film in de prijzen vallen in maar liefst vijf categorieën, waarvan eentje zeer bijzonder is: Angela Bassett (die Queen Ramonda speelt) kan het beeldje voor Beste Actrice in een Bijrol mee naar huis nemen. Nog nooit eerder werd een acteur of een actrice uit een Marvel-film genomineerd.

→ Benieuwd? Bekijk Black Panther: Wakanda Forever direct op Disney+ 🦸

Meer informatie over ‘Black Panther: Wakanda Forever’

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
IMDb7,1 uit 146.000 stemmen
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.