Veelbesproken kijktip op Netflix: confronterende documentaire Seaspiracy over de visserij

Heb je ooit Cowspiracy gezien en schrok je ook zo ontzettend van hoe de bio-industrie de natuurlijke hulpbronnen op aarde uitput? Dan is de nieuwe documentaire Seaspiracy op Netflix over de visserij een absolute must-see. De veelbesproken docu wordt via social media veel gedeeld, geroemd en bekritiseerd, maar één ding is zeker: de mensheid wordt een spiegel voorgehouden en het beeld is niet mooi. Lees verder om de trailer te bekijken en te zien waar de documentaire over gaat.

Verhaal en trailer van Seaspiracy (2021)

Van de maker van de baanbrekende documentaire Cowspiracy komt Seaspiracy, een opvolger die alarmerende – en niet algemeen bekende – waarheden belicht over de wijdverspreide milieuvernietiging van onze oceanen door menselijk gedrag. Filmmaker Ali Tabrizi wilde aanvankelijk zijn geliefde oceaan vieren, maar in plaats daarvan onderzocht hij de schade die mensen toebrengen aan de kwetsbare zeeën.

Van plastic en vistuig dat de wateren vervuilt, tot de onherstelbare schade van bodemtrawling en bijvangst, tot illegale visvangst en verwoestende jachtpraktijken: de mensheid richt een ravage aan in het zeeleven en, in haar verlengde, op de hele planeet. Wat Tabrizi uiteindelijk aan het licht heeft gebracht, stelt niet alleen het idee van duurzame visserij op de proef. Het zal iedereen shockeren die geeft om de wonderen van het leven in de oceaan, maar ook om de toekomst van de planeet en onze plaats daarop.

Details van de film

Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Documentaire, Natuur
IMDb: 8.5 uit 9.500 stemmen
Duur: 1 uur en 29 minuten
Maker: Ali Tabrizi
Cast: Ali Tabrizi, Richard O’Barry, Lucy Tabrizi
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Veelgestelde vragen over Seaspiracy

  1. Vanaf wanneer is Seaspiracy te zien?

    Sinds 24 maart 2021 is de documentaire Seaspiracy te zien.

  2. Waar kun je Seaspiracy online kijken?

    Seaspiracy is een Netflix Original-documentaire en is dan ook alleen op deze streamingdienst te zien, dus niet op Amazon Prime Video, Disney+ of ergens anders.