Goed nieuws: Pixar-film ‘Elemental’ staat bijna op Disney+

Pixar, bekend van topfilms zoals Toy Story, Finding Nemo en Inside Out, heeft in 2023 weer een nieuw pareltje uitgebracht met de naam Elemental. Hierin vertolken alle personages een element: water, aarde, vuur of lucht. Als een vuurmeisje en een waterjongen elkaar ontmoeten, spatten de vonken er vanaf. Maar die twee kunnen natuurlijk nooit samengaan… Benieuwd? De fijne animatiefilm komt binnenkort eindelijk naar Disney+.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg tot 15% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is het verhaal van ‘Elemental’

Elemental brengt de wereld van de elementen tot leven in Element City, waar de vuur-, water-, aarde- en luchtinwoners samenleven. We duiken in het verhaal van Ember, een vurig meisje. Zij is zo temperamentvol dat haar emoties letterlijk brand kunnen veroorzaken. Haar vurige aard zorgt regelmatig voor problemen.

Na een van haar emotionele uitbarstingen veroorzaakt ze een overstroming in haar vaders winkel en kruist haar pad dat van Wade, een waterinwoner. Ondanks de schijnbare onverenigbaarheid van hun elementen, bloeit er toch iets op tussen de twee. Elemental kenmerkt zich door de prachtige animaties, zoals je van Pixar gewend bent, en het universele verhaal. Kijkers zijn er razend enthousiast over en belonen de film met een 7,1 op IMDb en 93% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

‘Elemental’ komende week al op Disney+

Al op woensdag 13 september verschijnt Elemental op Disney+. Nog maar één weekje wachten! De film was vanaf 12 juli op het witte doek te bewonderen, dus het duurde al met al slechts twee maanden voordat streamen mogelijk wordt.

Wil je weten welke titels er nog meer aan zitten te komen? Je vindt een volledig overzicht in onze maandelijkse lijsten met nieuwe films en series op Disney+. We updaten ook wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ te zien zullen zijn.

Meer informatie over de film

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

TitelElemental
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 50 minuten
TaalEngels
CategorieFamiliefilm, Animatie
RegisseurPeter Sohn
CastLeah Lewis, Mamoudou Athie

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.