Netflix maakt nieuwe serie voor Bridgerton-fans: ‘The Empress’ gaat over keizerin Sisi

Heb jij ook zo ontzettend genoten van Bridgerton op Netflix? En kun jij geen genoeg krijgen van kostuumdrama’s als Outlander en royaltyseries als The Crown? Dan ben je niet de enige, want deze series zijn razend populair op de streamingdienst. Daarom heeft Netflix besloten om de The Empress in 2022 uit te brengen. De Duitse serie gaat over de beroemde keizerin Sisi en de eerste beelden zijn nu te zien.

Kostuumdrama ‘The Empress’ over het lezen van keizerin Sisi is vanaf 2022 te zien op Netflix

Het indrukwekkende kostuumdrama over keizerin Sisi staat voorlopig op de planning voor 2022. Netflix heeft laten weten dat er 6 afleveringen zullen worden gemaakt in het eerste seizoen van de nieuwe serie, maar recentelijk is er dus meer informatie met ons gedeeld. Lees verder om te weten te komen wat het verhaal van The Empress zal worden en om de eerste beelden te zien.

Verhaal over keizerin Sisi

Voor wie de Sissi-trilogie (Sissi, 1955 | Sissi – De Jonge Keizerin, 1956 | Sissi – De Woelige Jaren, 1957) tijdens Kerst ook vaste kost is, moet deze het verhaal van de nieuwe Netflix-serie vooral interessant zijn. Het plot van de serie is inmiddels al met ons gedeeld.

Wanneer de opstandige Elisabeth (“Sisi”) Franz ontmoet, de keizer van Oostenrijk, brengt de bedwelmende liefde van het jonge paar de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Na het huwelijk moet de jonge keizerin zich niet alleen tegen haar schoonmoeder, de soevereine, machtsbeluste Sophie, verzetten, maar ook tegen Franz’s broer Maxi, die zelf naar de troon (en naar Sisi) verlangt. Terwijl vijandelijke troepen zich aan de grenzen van het Habsburgse Rijk verzamelen, komt het volk van Wenen in opstand tegen de keizer. Elisabeth moet uitvinden wie ze kan vertrouwen en hoe hoog de prijs is om een echte keizerin en een figuur van hoop voor het volk te zijn.

Eerste beelden van The Empress op Netflix

Inmiddels heeft Netflix de eerste beelden van The Empress met ons gedeeld, waarin we al een paar oogverblindende kostuums voorbij zien komen. Hierin zien we Devrim Lingnau in haar rol als keizerin Sisi en speelt Philip Froissant de rol van Franz. Helaas is er nog geen trailer beschikbaar, maar die verwachten we binnenkort met jullie te kunnen delen.

The Empress Netflix serie Sisi 2022
Beeld: Netflix / Thomas Schenk
Duitse serie The Empress Sisi Netflix
Beeld: Netflix / Thomas Schenk

De foto’s werden door het account van Netflix Duitsland op Twitter gedeeld, vergezeld met de tekst: “2 waarheden, 1 leugen: het filmen is begonnen van de nieuwe Duitse Netflix serie The Empress, op deze foto zie je mijn ouders bij hun verloving, de hoofdrollen van de jonge hertogin Elisabeth “Sisi” en keizer Franz worden gespeeld door Devrim Lingnau en Philip Froissant.”