Wanneer komt de film ‘Extraction 2’ op Netflix?

In 2020 schitterde Chris Hemsworth in de Netflix-actiefilm Extraction, en dit bleek direct een regelrecht succes. Het verbaasde dan ook niemand dat er vrij snel een vervolg aangekondigd werd, maar het duurde wel even voordat we wisten wanneer we hiervoor op de streamingdienst terechtkonden. Nu is het eindelijk bekend: Extraction 2 zal in 2023 op Netflix te zien zijn. Maar op welke datum precies?

Wanneer verschijnt ‘Extraction 2’ op Netflix?

Als een van de best bekeken Netflix Originals ooit—na films als Red Notice en Don’t Look Up—is het niet gek dat een vervolg op de actiefilm Extraction al razendsnel aangekondigd werd. De film was op 24 april 2020 voor het eerst te zien op de streamingdienst en begin mei wisten we al dat Extraction 2 ook voor Netflix gemaakt zou worden.

In december 2021 kondigde hoofdrolspeler Chris Hemsworth (Thor: Love and Thunder) door middel van onderstaande Instagram-post aan dat de opnames zouden beginnen en dat de setting in het tweede deel heel anders zou zijn: het zonnige Bangladesh maakte plaats voor kou en sneeuw. Maart 2022 was het filmen klaar en heel lang hoorden we er niks over, maar nu is het eindelijk bekend wanneer Extraction 2 te zien zal zijn: op vrijdag 16 juni 2023 is het zover.

Russo-broers aan het roer

Net zoals in het eerste deel zijn de Russo-broers (Avengers: Endgame, The Gray Man) weer verantwoordelijk voor de productie van de film. De twee films moeten uiteindelijk onderdeel gaan uitmaken van een groter universum, waarin ook bijpersonages als luitenant-kolonel Saju een eigen film krijgen. Tot nu toe is geen enkele spin-off echter in een vergevorderd stadium en is alleen van Extraction 2 zeker dat we deze binnenkort kunnen verwachten.

Meer informatie over ‘Extraction’ (2020)

De missie van een geharde huurling wordt een louterende race om te overleven wanneer hij naar Bangladesh wordt gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden.

TitelExtraction
Jaar2020
SoortFilm
Duur1 uur en 57 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Thriller
IMDb6,7 uit 196.000 stemmen
MakersSam Hargrave
CastChris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda, Golshifteh Farahani, Pankaj Tripathi, David Harbour

Synopsis: Netflix