La Casa de Papel seizoen 5 staat volledig op camera en verschijnt nog dit jaar op Netflix

Goed nieuws voor fans van de Spaanse serie La Casa de Papel! De opnames van het vijfde en laatste seizoen zijn inmiddels afgerond door Netflix. Dat liet de streamingdienst weten via een post op social media, waarbij ook meteen de mooie mededeling werd gedeeld dat het slotseizoen van de serie nog in 2021 online zal verschijnen.

Opnames van La Casa de Papel seizoen 5 zijn afgerond door Netflix

In de onderstaande post van @NetflixNL op Twitter werd een heerlijke foto van de cast van La Casa de Papel (in het Engels bekend als Money Heist) gedeeld, waarin we de hoofdrolspelers lachend in beeld zien. De foto wordt vergezeld met de tekst “Wat begon als een overval, eindigde als een familie. De allerlaatste draaidag van LCDP deel 5 zit erop! ❤️”.

Wanneer komt seizoen 5 van La Casa de Papel naar Netflix?

Eerder ging op sociale media nepnieuws rond, waarin werd aangegeven dat het vijfde seizoen van La Casa de Papel op 7 april 2021 naar Netflix zou komen. Dat klopt niet. De daadwerkelijke release datum is nog niet naar buiten gebracht, dus daar kunnen we ook nog niets met zekerheid over zeggen. Wel weten we door een reactie van Netflix op hun eigen post dat het nog in 2021 zal zijn. De streamingdienst schrijft namelijk: “‘WANNEER’ in 3… 2… 1… (het antwoord is: dit jaar nog!)”.

Verhaal, details en trailer van de serie

Een crimineel mastermind genaamd El Profesor heeft het plan om de grootste overval in de geschiedenis te plegen door miljarden euros te printen in de Koninklijke Munt in Spanje. Om hem te helpen met zijn ambitieuze plan zoekt hij acht mensen bij elkaar met speciale skills die allen niks te verliezen hebben. De groep dieven neemt gijzelaars om hen te helpen bij de onderhandelingen met de politie. Naarmate de tijd vordert maken de rovers zich klaar voor de confrontatie met de politie.

Titel: La Casa de Papel / Money Heist
Soort: Serie
Jaar: 2017
Duur: 5 seizoenen
Categorie: Actie, Misdaad, Mystery
Makers: Álex Pina
Cast: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño
IMDb: 8.3 uit 320.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Meer over La Casa de Papel op Streamwijzer vind je hier