3x Films die zich in Irak afspelen (net als de serie ‘Baghdad Central’)

Op woensdag 18 augustus 2021 wordt bij Disney+ de aangrijpende serie Baghdad Central gelanceerd. Deze serie speelt zich, zoals de titel al verraadt, af in de hoofdstad van Irak. In aanloop naar deze indrukwekkende serie, lichten we in dit artikel 3 films op Netflix en Amazon Prime Video uit die zich ook in Irak afspelen. Verder in het artikel lees je wat je van Baghdad Central kunt verwachten en bekijk je de eerste trailer.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

3x Films die zich in Irak afspelen

1. Mosul (2019)

ISIS nam hun huizen. ISIS nam hun families. ISIS nam hun stad. Maar één groep mannen vocht om het allemaal terug te krijgen.

Nadat de onervaren Iraakse agent Kawa (Adam Bessa) uit een schrijnend vuurgevecht wordt gered door het elite SWAT-team van Nineveh, wordt hij al snel opgenomen in het rogue squadron, een groep van tien wapenbroeders onder leiding van de wijze majoor Jasem (Suhail Dabbach). Onder constante dreiging van aanvallen begint de eenheid aan een gevaarlijke guerrilla operatie, vastbesloten om een vijandelijke basis uit te roeien en de orde te herstellen in het wetteloze gebied.

Mosul is een buitengewoon waargebeurd verhaal over heldendom in het aangezicht van overweldigende kansen. De film is geschreven en geregisseerd door Matthew Michael Carnahan en geproduceerd door Anthony en Joe Russo.

2. American Sniper (2014)

In deze film volgen we Chris Kyle. Hij is een Amerikaanse Navy Seal soldaat. Zijn hele leven had hij gedroomd van een leven als cowboy, maar uiteindelijk heeft hij zich ontpopt tot één van de meest dodelijke scherpschutters uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Zo wil hij Amerika helpen in het gevecht tegen terrorisme.

Eenmaal uitgezonden naar Irak is zijn enige missie om zijn wapenbroeders te beschermen. Met zijn grote trefzekerheid weet hij talloze levens op het slagveld te redden, maar de rebellen hebben ook een prijs op zijn hoofd gezet sinds zij weten wat voor kracht hij is voor het leger van de Amerikanen.

3. Hondros (2017)

In deze documentaire volgen we het indrukwekkende leven van de fotograaf Chris Hondros. Hij zet zijn leven op het spel om de vreselijkste conflicten in de wereld in beeld en onder de aandacht te brengen. We ontdekken hoe een oorlogsfotograaf split-second beslissingen moet maken tussen leven en dood. Voor, tijdens en nadat foto’s worden gemaakt. In 2011 werd Chris gedood tijdens een reportage in Libië.

Baghdad Central (serie, 1 seizoen) is vanaf 18 augustus 2021 te zien op Disney+

Onder de nieuwe films en series op Disney+ in augustus 2021 vallen heel wat grote films en series deze maand. Zo is bijvoorbeeld de romantische dramafilm Titanic (1997) onlangs op de streamingdienst verschenen, maar zijn ook seizoen 11-18 van Air Crash Investigation, de laatste afleveringen van seizoen 1 van Star Wars: The Bad Batch en seizoen 11 van The Walking Dead absolute kijktips. Daarnaast verschijnt op woensdag 18 augustus dus ook Baghdad Central op het video on demand-platform.

Verhaal, details en trailer van Baghdad Central

Het is het jaar 2003 in de hoofdstad Baghdad in Irak. Nadat Saddam Hussein is gevallen, is de voormalige politie-inspecteur Muhsin al-Khafaji praktisch alles alles kwijtgeraakt wat hij had. Hij vecht om zichzelf en zijn zieke dochter Mrouj te beschermen, maar moet op zoek naar zijn oudste dochter Sawsan, waarvan hij vervreemd is geraakt, nadat zij vermist blijkt te zijn.

Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen met 6 afleveringen
Categorie: Misdaad, Drama, Geschiedenis
Regisseur: Stephen Butchard
Cast: Waleed Zuaiter, July Namir, Bertie Carvel, Corey Stoll, Leem Lubany
Kijken: Bekijk direct op Disney+