Gloednieuwe romantische dramaserie Firefly Lane is nu te zien op Netflix

Ben jij helemaal gek van Bridgerton, de nummer 1 best bekeken Netflix-serie aller tijden? En heb jij allebei de seizoenen van Virgin River al helemaal uitgespeeld? Dan is het binnenkort tijd voor een nieuwe lievelingsserie! Vanaf 3 februari 2021 is namelijk het eerste seizoen van de romantische dramaserie Firefly Lane gebaseerd op het boek van Kristin Hannah te zien op Netflix! De twee hoofdrollen worden vertolkt door Beau Garrett (bekend van TRON: Legacy en Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer), Sarah Chalke (bekend van Scrubs en How I Met Your Mother).

Verhaal van de serie Firefly Lane op Netflix

Het verhaal van Tully en Kate, twee onwaarschijnlijke vrienden vanaf hun ontmoeting als tieners in 1974 tot het heden. Kate, de introverte, en Tully, het coolste meisje op school, vormen een band die elke mijlpaal in hun leven doorstaat, leidend tot een tragedie in het heden.

Titel: Firefly Lane
Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 1 seizoen met 10 afleveringen
Categorie: Drama, Romantiek
Maker: Maggie Friedman
Cast: Beau Garrett, Sarah Chalke, Roan Curtis
Gebaseerd op de boeken van: Kristin Hannah
IMDb: Bekijk direct op IMDb
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Trailer

Gebaseerd op het populaire boek van Kristin Hannah

In 2008 bracht Kristin Hannah het boek Firefly Lane uit. Kristin Hannah is New York Times-bestsellerauteur van meer dan twintig romans, waaronder Verder Dan De Sterren en De Nachtegaal, wat momenteel is vertaald in 39 talen, werd verkozen tot boek van het jaar door o.a. Amazon en The Wall Street Journal en wordt verfilmd.

Maar ook heeft zij twee boeken in één reeks geschreven over Tully en Kate: Firefly Lane (deel 1) en Fly Away (deel 2). Over het eerste boek uit deze reek wordt nu, net als het geval was bij Bridgerton en Virgin River, een Original-serie geproduceerd door streamingdienst Netflix.

→ Het boek Firefly Lane van schrijfster Kristin Hannah, waarop de serie gebaseerd is, vind je hier 📚

Mogelijk tweede seizoen op komst

Het feit dat er twee boeken in de reeks zijn, biedt een mooie kans voor Netflix. Doordat na Firefly Lane ook de gebeurtenissen van Fly Away in de serie kunnen worden verwerkt, is de kans zeker aanwezig dat er een tweede seizoen van Firefly Lane geproduceerd gaat worden. Hierover is nog niets met zekerheid te zeggen, maar we weten wel dat de eerdergenoemde voorgangers in de categorie ‘romantische dramaseries gebaseerd op populaire boeken’ zulke hoge kijkcijfers scoorden dat Netflix besloot ze te verlengen.