Tweede seizoen van Firefly Lane is tóch pas vanaf 2022 te zien op Netflix

Het boek Firefly Lane (in het Nederlands Wie Naar De Sterren Grijpt) van schrijfster Kristin Hannah bleek een groot succes en vervolgens besloot streamingdienst Netflix er een serie van te maken. Na het gigantische succes van Bridgerton en Virgin River lijkt dit dan ook de volgende hitserie in een reeks van romantische dramaseries gebaseerd op boeken. Gelukkig heeft de auteur in deze reeks ook een tweede boek geschreven en de komst van een vervolgseizoen van Firefly Lane is inmiddels ook al bevestigd. In dit artikel lees je wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Firefly Lane seizoen 2 op Netflix!

→ Het boek Firefly Lane van schrijfster Kristin Hannah, waarop de serie gebaseerd is, vind je hier 📚

Waar gaat het verhaal van Firefly Lane over?

Firefly Lane, gebaseerd op de bestseller van de New York Times, vertelt het meeslepende verhaal van twee onafscheidelijke beste vriendinnen en hun blijvende, gecompliceerde band, die zich uitstrekt over vier tumultueuze decennia. Vanaf hun ontmoeting als tieners in 1974 tot het heden volgen we het introverte meisje (Kate) en het coolste meisje van school (Tully). Zij vormen een band die elke mijlpaal in hun leven doorstaat, leidend tot een tragedie die vandaag de dag plaatsvindt.

Titel: Firefly Lane
Soort: Serie
Jaar: 2021
Duur: 2 seizoenen
Categorie: Drama, Romantiek
Maker: Maggie Friedman
Cast: Beau Garrett, Sarah Chalke, Roan Curtis
Gebaseerd op de boeken van: Kristin Hannah
IMDb: 7.5 uit 15.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Wanneer komt Firefly Lane seizoen 2 op Netflix in België?

Goed nieuws, want de komst van het tweede seizoen van Firefly Lane is officieel bekendgemaakt door Netflix in een heerlijke video via @NetflixNederland op Facebook.

Op zich viel de verlenging al wel te verwachten. Romantische dramaseries gebaseerd op boeken scoren de laatste tijd op Netflix namelijk erg goed, waardoor titels als Bridgerton en Virgin River steeds nieuwe seizoenen krijgen van de streamingdienst. Bovendien heeft schrijfster Kristin Hannah van Firefly Lane ook een tweede boek in deze reeks geschreven getiteld Fly Away, wat natuurlijk direct stof is voor de verlenging van de serie met een tweede seizoen.

Over de planning van het tweede seizoen van Firefly Lane hebben we inmiddels ook nieuws, want in een overzicht van titels die binnenkort online verschijnen heeft Netflix in laten weten dat Firefly Lane seizoen 2 nog vóór het volgende kalenderjaar op Netflix te zien zal zijn (eind 2021). Een maand later, in augustus, schreef Katherine Heigl (Tully) via Twitter echter dat de release datum in 2022 zou liggen. De lancering lijkt dus helaas toch vertraagd te zijn…

  1. Waar kun je Firefly Lane online kijken?

    Firefly Lane is een Original serie van Netflix en is om deze reden enkel op deze streamingdienst te zien. De serie zal dan ook niet verschijnen op Disney+, Amazon Prime Video of een ander video on demand-platform.

  2. Wanneer komt Firefly Lane seizoen 2 op Netflix in België?

    Netflix heeft laten weten dat het tweede seizoen van Firefly Lane vanaf eind 2021 op de streamingdienst te zien zal zijn, maar later vertelde Katherine Heigl (Tully) dat de release datum in 2022 zou liggen. Zodra een exacte datum van het tweede deel bekend is, zal het als eerste via je mail bekendgemaakt worden.

→ Vergelijkbare films en series met Firefly Lane vind je hier 🍿

Komt er een Firefly Lane seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Momenteel is nog niets over een mogelijk derde seizoen bekend. Wat het moeilijk maakt, is dat er maar twee boeken in de reeks van Kristin Hannah uitgebracht zijn. Of er nog genoeg verhaal ‘over’ is voor een derde deel, weten we dus helaas nog niet. Zodra meer bekend is gemaakt, verschijnt het nieuws op de social media kanalen en website van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van Firefly Lane seizoen 2?

Er is helaas nu nog geen trailer van het tweede seizoen van de romantische dramaserie Firefly Lane. Wel kun je je ondertussen vast opwarmen voor de komst van het vervolgseizoen met de beelden van het eerste deel van de rustgevende serie.