Kijkers tippen doodenge horror: “Een van de beste films in jaren”

Horrorliefhebbers, opgelet! Wist je al dat er onlangs een splinternieuwe enge film op Disney+ is verschenen? Het verhaal draait om de Amerikaanse Margaret, die in Rome aan de slag gaat in een weeshuis. Al snel wordt ze opgeschrikt door allerlei angstaanjagende gebeurtenissen. Deze film heet The First Omen, en kijkers vinden dit een echte aanrader.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Dit is het verhaal van ‘The First Omen’

The First Omen neemt ons mee naar Rome, Italië. Margaret is daar om haar leven aan de kerk te wijden en gaat aan de slag in een weeshuis. Gauw ontstaat er een bijzondere band met een van de kinderen, maar dan blijkt dit meisje misschien duivels te zijn. Margaret doet er alles aan om te ontdekken wat er nu écht aan de hand is. 

De film is een prequel van de angstaanjagende film The Omen uit 1976 en 2006. De hoofdrol is voor Nell Tiger Free, die je misschien wel kent van Game of Thrones en Servant. Ze wordt bijgestaan door onder andere Love Actually-acteur Bill Nighy.

Kijkers waren enthousiast over ‘The First Omen’

The First Omen wordt onder meer onheilspellend genoemd. Veel kijkers waren dan ook ontzettend enthousiast. Zo zeiden zij dat de angstaanjagende sfeer van de originele film perfect gerecreëerd wordt. En toch kun je de film ook kijken zonder enige voorkennis. Zeker een kijkje waard dus, en hieronder leggen kijkers op social media uit waarom.

Meer informatie over de film

Wanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, komt ze een duisternis tegen die haar doet twijfelen aan haar eigen geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die de geboorte van het vleesgeworden kwaad hoopt te bewerkstelligen.

TitelThe First Omen
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 59 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
RegisseurArkasha Stevenson
CastNell Tiger Free, Tawfeek Barhom, Sonia Braga, Ralph Ineson, Bill Nighy

Synopsis: The Walt Disney Company Benelux / 20th Century Studios

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.